18 / 05 / 2024

otopark sorunu son durum

otopark sorunu son durum

Yeni düzenlemeyle otopark sorunu tarihe karışıyor. Yeni yapılarda, otopark sorununun kendi parseli içinde çözülmesi gerekecek. Sorunun binanın parselinde çözülmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise 'otopark sertifikası' uygulaması devreye girecek.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasındaki ''hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı!

Kira artışlarını dizginlemek için getirilen yüzde 25 artış sınırı uygulaması 1 yıl daha uzatılırken, konut piyasasında son zamanlarda sıkça görülen ''Hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı. 

Astsubaylar tazminat haklarını istiyor! Son dakika! Torba yasaya girecek mi? 

Astsubayların tazminat sorunu yeniden gündeme geldi. Astsubaylar, tazminat sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Twitter'da konuya ilişkin #Astsubaylartazminattakararlı hashtag'i açıldı. Peki konu ile ilgili son dakika gelişmeleri neler? İşte ayrıntılar...

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Enflasyon ne resesyon endişesi emtia fiyatlarını düşürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında arz sorunu nedeniyle son ayların en yüksek seviyesini gören buğday son 4 ayın en düşük seviyesine geldi. İşte detaylar..

Kamu müteahhitleri fiyat farkı çözümü bekliyor! Son hesaplama beklentileri karşılamadı

Türkiye'de kamuya iş yapan müeahhitler son dönemde artan maliyetler yüzünden ağır br yükün altında kaldı. Türkiye Müteahhitler Birliği yaşanan sorunu 'Fiyat farkı çözümü bekliyoruz' diyerek açıkladı.

Barınma sorunu çözülüyor! Milyonlarca öğrenciye müjde! 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Otopark Yönetmeliği son dakika!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Otopark Yönetmeliği resmen değişti. Otopark Yönetmeliği son dakika değişikliği...

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

Nuray-Okan Fenercioğlu çifti ev sahibiyle kriz yaşıyor!

Sosyetenin tanınan yüzlerinden Nuray-Okan Fenercioğlu çifti otopark sorunu nedeniyle Bebek’te bulunan dairelerinin ev sahibiyle kriz yaşıyor.

Esenler Dört Yaka’da son 9 daire satışta!

Efitaş İnşaat ve Bordo İnşaat ortaklığı ile Esenler'de hayata geçirilen Dört Yaka, 95 konut, 45 ticari ünite ve 250 araçlı otoparkı ile Esenler'de çıtayı yükseltecek. Proje dahilinde son 9 daire satışa sunuluyor.

otopark sorunu son durum Haberi

otopark sorunu son durum

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde yaşanan otopark sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. Türkiye'de ilk olacak "otopark sertifikası" uygulamasından, belediyelerin "otopark hesabı" oluşturmasına kadar getirilecek birçok düzenlemeyle, Türkiye'de park yeri sorununun yaşanmadığı yeni bir dönem başlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "otopark sorununu çözmek için devrimci nitelikte" olduğunu belirttiği düzenlemeye ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmayla, bugünün koşullarına göre yetersiz kaldığı ifade edilen İmar Kanunu'ndaki otopark maddesi revize edilecek, bu kapsamda yeni bir yönetmelik çıkarılacak.


Otoparklara ilişkin mevcut tebliğde "üç konut için bir otopark" şartı yer alırken, bu durum bugün "Hemen her ailenin bir aracı bulunduğu, hatta ikinci ve üçüncü araçların da kullanıldığı" göz önüne alınarak değiştirilecek. Düzenlemeye göre, yeni yapılarda, otopark sorununun kendi...