21 / 05 / 2024

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Jonathan Stern

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Jonathan Stern

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Stern: "Türk Akımı projesinin ilk hattının kesinlikle yapılacağını ve 2020’den önce tamamlanmasını bekliyorum" şeklinde ifadelerde bulundu.

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Ifo, gelecek yıl Alman ekonomisinde resesyon ve rekor enflasyon şimdiden öngördü!

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından biri olan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın bu yıla ilişkin büyüme tahminini, enerji krizinin etkileri ve tarihi yüksek enflasyon nedeniyle aşağı yönlü olarak revize etti. İşte haberin devamı…

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Jonathan Stern Haberi

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Jonathan Stern

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Jonathan Stern, Türk Akımı projesinin ilk hattının kesinlikle yapılacağını ve 2020’den önce tamamlanmasını beklediğini belirtti. 


Stern, Moskova’da gerçekleşen "Keşif-Üretim-İşleme" adlı enerji forumunun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Türk Akımı projesindeki ikinci doğalgaz boru hattının gerçekleşmesi için AB’nin tavrının önemli olduğunu söyleyen Stern, "Ancak Türkiye’ye gelecek ilk hattın kesinlikle yapılacağını ve 2020’den önce biteceğini bekliyorum" dedi.


Stern, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan projede daha önce düşünülen 3. ve 4. boru hatlarının ise artık yapılmayacağını savunarak, Rusya’nın bu projeyle 2020 sonrasındaki enerji dinamiklerine yönelik hareket ettiğini dile getirdi.


Küresel emtia fiyatlarındaki düşüş nedeniyle hemen hemen tüm ülkelerdeki enerji yatırımlarının azaldığını hatırlatan Stern, bu konuda bir istisna olan Rusya’nın ise Türk Akımı, Kuzey Akım-2 ve Sibirya’nın...