08 / 05 / 2024

Oyak Çimento karı 2014

Oyak Çimento karı 2014

OYAK Çimento Grubu 2014 yılında olumlu hava koşulları, seçimin etkisi, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre %14, net karını ise % 82 artırdı.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

2023'ün başında, bir evin satış fiyatı ne kadardı, şu an ne kadar? 'Çimento sudan ucuz' hesabı sosyal medyayı karıştırdı

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, çimentonun sudan ucuz olduğunu söyleyerek ev fiyatlarıyla karşılaştırma yaptı. Gazeteci Barış Esen, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

OYAK ve TCC'den yenilenen dev ortaklık

Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticisi Tayvanlı TCC ile ortaklığını bir üst noktaya taşıyan OYAK, yeni bir anlaşmayı duyurdu. Buna göre TCC, OYAK’ın Cimpor’daki yüzde 60 hissesini ve OYAK Denizli Çimento’daki yüzde 20’lik hissesini satın alıyor. Bu işlemle Türkiye’ye 740 milyon dolar tutarında son

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Oyak Çimento ve Çimbeton’un da yer aldığı bazı teşebbüslere yönelik soruşturma açtı.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısında inşa edilecek olan çimento limanı projesine bir buçuk sene sonra onay verildi. İşte ayrıntılar...

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

Çimento zamları için harekete geçildi! Vergi indirimi istendi!

Çimento fiyatlarına mart ayında yüzde 60 zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Sektör temsilcileri ve Müteahhitler gelen zamlar karşısında zarar ettiklerini belirterek harekete geçildi, vergi indirimi istendi. İşte ayrıntılar...

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Rekabet Kurulu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, çimento fiyat artışlarına karşılık yapılacak olan grevle ilgili konuştu. Çimento sektöründe Nisan'dan beri kapsamlı bir soruşturma yapıldığını aktaran Küle, konuyla ilgili kamuoyunda eksik ve yanlış bilgiler olduğunu vurguladı.

Oyak Çimento karı 2014 Haberi

Oyak Çimento karı 2014

OYAK Çimento Grubu 2014 yılında olumlu hava koşulları, seçimin etkisi, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre %14, net karını ise % 82 artırdı. 


Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde faaliyet gösteren OYAK Çimento Grubu, 5 tanesi halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketlerinden oluşmaktadır. 

Denizli Çimento'nun 2014 Kasım ayında gruba katılımı ile yıllık 10.3 milyon ton klinker kapasitesine ve %16'yı aşan pazar payına ulaşmıştır. Gruba bağlı diğer şirketlerde 220 Milyon adet torba, 100 Bin ton kağıt, 5.5 Milyon M3 beton üretimi gerçekleşmektedir. 


Şirketlerinin faaliyette bulunduğu illerde yıllardır Vergi Rekortmeni olduğuna vurgu yapan Çağlar, başarılı neticeleri ile illerin ve Türkiye'nin kalkınmasına her anlamda destek olmaktan...