06 / 05 / 2024

özbekistan demiryolu

özbekistan demiryolu

Özbekistan, 4 yıl içerisinde ülkedeki demiryolu sektörünün geliştirilmesi kapsamında 24 adet lokomotif satın alarak, demiryolu taşımacılığını yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'yla Çin Maraş'a bağlandı!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yaptığı açıklamada "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Maraş'a bağlamış olduk." dedi.

Çin-Özbekistan arası Angren Pab demiryolu tüneli açıldı!

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan açılış töreni Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping katılımıyla gerçekleştirildi.

Özbekistan demiryolu taşımacılığında hedef yükseltmeyi planlıyor!

Özbekistan, 4 yıl içerisinde ülkedeki demiryolu sektörünün geliştirilmesi kapsamında 24 adet lokomotif satın alarak, demiryolu taşımacılığını yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Özbekistan'a 2 milyar dolarlık kredi sağlanacak!

Özbekistan hükümeti 2016-2018 yıllarında Asya Kalkınma Bankası'ndan 1 milyar 890 milyon dolarlık kredi kullanmayı hedefliyor.

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi bu yıl tamamlanacak!

Yıldırım: "Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü en önemli ulaşım projelerinden biri olan Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi'nde hedefimiz, hattı bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlayıp, tren yürütmektir" dedi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu'nun sözleşmesi imzalandı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran'da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı. Firma ile sözleşme imzalandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu 2016'nın ilk yarısında açılacak!

Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nın 2016'nın ilk yarısında açılması planlanıyor.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı ocak ayında açılıyor!

Türkiye'nin en önemli yük akslarından olan ve toplam 220 milyon euro maliyetle AB standartlarında yenilenen Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının ilk fazı olan Karabük-Zonguldak arası Ocak'ta açılacak.

Çin'in Pan-Asya Demiryolu Ağı'nda inşaat Mayıs 2016'da başlayacak!

Çin ve Tayland arasında imzalanan anlaşma ile Bangkok'un merkez olacağı "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesinde ilk adım atıldı. Projede inşa aşamasının Mayıs 2016'da başlaması öngörülüyor.

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolunun inşaatı 2016'da başlayacak!

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolununun inşaatının ilk aşaması 2016 yılında başlayacağını açıkladı. Sariyev, şu anda projenin koordine aşamasında olduğunu belirtti.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı.

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı bu hafta Iğdır’daydı. Doğu sınırımızın en uzak ili olan Iğdır, İstanbul’dan Karaçiye uzanacak olan demiryolu projesi ile ticarette atağa kalkacak.

özbekistan demiryolu Haberi

özbekistan demiryolu

Özbekistan Devlet Demir Yolları İşletmesi'nden yapılan açıklamada, hükümetin 2016-2020 yıllarında 8'i yolcu lokomotifi olmak üzere 24 adet elektrikli lokomotif satın almayı hedeflediği bildirildi. 


Söz konusu lokomotiflerin satın alınmasına ilişkin hazırlık çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, ihale prosedürlerinin yakın zamanda başlatılacağı vurgulandı.


Açıklamada, 8'i yolcu ve 16'sı yük trenlerinde kullanılacak lokomotiflerin satın alınması sonucunda ülkedeki demiryolu taşımacılığının 2020 yılında yüzde 20 oranında artmasının planlandığı, ayrıca 4 yıl içerisinde ülkedeki Semerkant-Buhara, Karşı-Termez, Pap-Kokand-Margilan-Andican demiryollarının elektrifikasyon çalışmalarının da tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.


Özbekistan Demir Yolları, geçen yıl 20 milyon 700 bin yolcu ile 67 milyon 700 bin ton yük taşımacılığı yapmıştı. 


Toplam 4 bin 100 kilometre demir yoluna sahip ülkede, yurt içi yük taşımacılığının yüzde 66'sı, yurt dışı yük taşımacılığının ise yüzde 80'i demiryolundan...