05 / 05 / 2024

özel ihtisas vergi dairesi

özel ihtisas vergi dairesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde yeni reform paket: Özel mahkemeler kuruluyor! Dönüşümdeki anlaşmazlıklar çözülecek!

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan ekiplerin sahadan topladıkları verilerden çıkacak sonuçlara göre, ihtisas mahkemelerine yönelik yeni ihtiyaç alanları belirlenecek. Bu kapsamda, özel gayrimenkul mahkemelerinin kurulması bekleniyor.

Renault Clio'da 65 bin TL'lik bomba indirim! Araç alacaklar aman dikkat! Bu aya özel fırsatı kaçırmayın!

Renault Clio'da bu aya özel sınırlı sayıdaki 2023 Model Yılı Clio Joy 1.0 SCe 65bg ve Joy 1.0 TCe 90bg otomobillerde, kendi adına vergi levhasını ibraz edenlere 65 bin TL indirim yapılıyor. Peki Renault Clio'nun Eylül 2023 fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2023 fiyat listesi...

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024- 2028 dönemini kapsayacak 12'nci Kalkınma Planı'nın hazırlıklarına dair genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Plan hazırlıkları amacıyla, 54 adet özel ihtisas komisyonu ile 26 tane çalışma grubu oluşturuldu.

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili olarak yaptığı açıklamada" Yapılan transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu." şeklinde konuştu.

Özel İletişim Vergisi'nde yeniden değerleme açıklandı!

Bugünkü Resmi Gazete’deki Özel İletişim Vergisi Genel Tebliğine göre, 2022 yılı için maktu vergi miktarının 117,00 Türk Lirası şeklinde belirlendiği bilgisine yer verildi. 

Gayrimenkuller için yeniden değerleme zamanı!

Dünya Gazetesi Abdullah Tolu bugünkü köşesinde bir defaya mahsus yüzde 2 oranında özel bir vergi ödenmesi karşılığında işletmeye kayıtlı taşınmaz ve ATİK’lerin (amortismana tabi iktisadi kıymet) yeniden değerlemesini kaleme aldı.

Evini kendi yıkıp kendi yapana vergi avantajı!

Evini kendi yıkıp yapana vergi indirimi uygulanacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'Kentsel dönüşümde özel taahhüt- kendin yık kendin yap modeline vergi avantajı' başlıklı yazı kaleme aldı...

İmar alanında özel mahkemeler kurulacak!

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacağı açıklandı.

Vergi borcu yapılandırması maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Martı GYO'nun 4. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Martı GYO'nun 01.04.2019-31.03.2020 Özel Hesap Dönemi,  4.Dönem Geçici Vergi Beyanname eki KAP'ta yayınlandı. 

özel ihtisas vergi dairesi Haberi

özel ihtisas vergi dairesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde yaklaşık bin 200 uzman personele eğitim verildi. KDV iadesinde görev alacak personelin yetkinliğinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle eğitimler sürekli hale getirilecek. Başkent'teki ihtisas vergi dairelerimiz, haziran sonunda hizmet vermeye başlayacak. Böylece vergi daireleri arasındaki farklı uygulamalardan kaynaklanan mükellef mağduriyetleri ortadan kalkacak, KDV iadeleri daha hızlı ve doğru yapılacak, haksız KDV iadelerinin önüne geçilecek." dedi.


"1 kuruş bile fazladan kalmasın"

Mevcut vergi dairelerindeki iş yükü nedeniyle KDV iadesi talebinde bulunan mükelleflerin işlemlerinin tamamlanmasının uzun süre aldığına işaret eden Ağbal, "Hiçbir mükellefimizin 1 kuruşunun fazladan 1 gün bile olsa içeride kalmasını, aynı zamanda devletin 1 kuruşunun bile...