24 / 07 / 2024

özel koru kamulaştırma

özel koru kamulaştırma

1982 yılında Boğaziçi'ndeki 36 özel koru, Kenan Evren'in isteği üzerine kamulaştırılacakmış ve halkın hizmetine açılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Uşak Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Uşak ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Uşak İl Özel İdaresi  tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

İstimlak ile kamulaştırma aynı mı?

Özel mülkiyete konu olan taşınmaz mallar "istimlak" ve "kamulaştırma" uygulamaları ile ile devlet tarafından zorla alınabiliyor. Peki, istimlak ile kamulaştırma aynı mı? İstimlak ve kamulaştırma nasıl yapılır?

İstimlak ile kamulaştırma arasında fark var mı?

İstimlak uygulaması; özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde alınması oluyor. Peki, kamulaştırma nedir? İstimlak ile kamulaştırma arasındaki fark var mı?

Kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi sağlanıyor. Peki, kamulaştırma sürecinde kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma için yapılması gerekenler!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma için yapılması gerekenler nelerdir?

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma nereden sorgulanır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar, Devlet ve kamu tüzelkişiler tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, bir taşınmaz için kamulaştırma nereden sorgulanır?

Kamulaştırma işlem sırası!

Kamulaştırma işlemi, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi için yapılıyor. Peki, kamulaştırma işlem sırası nedir?

Yol için kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır?

özel koru kamulaştırma Haberi

özel koru kamulaştırma


1982 yılında Boğaziçi'ndeki 36 özel koru, Kenan Evren'in isteği üzerine kamulaştırılacakmış ve halkın hizmetine açılacakmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Koruların toplam yüzölçümü ise 1 milyar 874 milyon 370 bin metrekareyi buluyormuş.




Haberin devamı için...