04 / 05 / 2024

Özel okullar para iadesi yapacak mi

Özel okullar para iadesi yapacak mi

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modelinin hayata geçirilmesi ile çocuğu özel okulda eğitim gören velilerin eksiksiz olarak ödemeye devam ettikleri ücretlere yönelik son noktayı İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti koydu...

YESİDEF açıkladı! Özel okullara yemek ücretlerinde indirim teklifi geldi!

Yemek sanayicileri, özel okullarda günlüğü 500 lirayı bulan yemek ücretlerini düşürmek için bir teklifte bulundu. Bu kapsamda Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonundan, "Özel okulların vereceği yemeği günlük 200, senelik 30 bin liraya yeni dönemde yapmaya hazırız" diye bir açıklama yapıl

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

Özel okullarda yasaya rağmen zam yüzde 300'e dayandı!

Özel okullarda geçen sene yaşanan ‘fahiş fiyat' krizi bu sene de tekrarlanıyor. Bazı okullar yüzde 57'lik artış tavanını ek ücretlerle delip yüzde 300'e kadar çıkarıyor. İsyan eden velilere de ‘çocuğunu okuldan al' baskıları yapılıyor.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Özel okullarda KDV tuzağı! 

Özel okulların velilerden talep ettiği KDV'ye ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Uzman isimler velileri bu konuda uyararak "Talep yasal değil ödeme yapmayın" dedi.

Akbank'ın flaş kampanyası bugün başladı! Tam 300 TL Chip-Para verecek!

En çok tercih edilen özel bankalar arasında yer alan Akbank'ın flaş kampanyası bugün başladı. Söz konusu kampanya kapsamında tam 300 TL Chip-Para verilecek. İşte Akbank'ın Eylül 2023 kampanyası ile ilgili detaylar...

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

Son zamanlarda artan fiyatlar vatandaşların gündeminden düşmüyor. Okulların açılması ile birlikte gözler şimdi de özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine çevrildi. Peki özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili açıklamalarda bul

Resmen başladı! İlk ve son kez hesaplara tam bu kadar para yatacak!

Bankalar ağustos ayına özel art arda kampanyalar düzenlerken yeni bir kampanya haberi de Akbank’tan geldi. Akbank, Juzdan ile Öde'ye özel 500 TL chip-para hediye edeceğini açıkladı.

Akbank'tan velilere müjde! Okula dönüş alışverişlerinde 4.200 TL'lik chip-para fırsatı

Akbank, ağustos ayında Axess ve Wings sahiplerine özel,Akbank, ağustos ayında Axess ve Wings sahiplerine özel, 4.200 TL’yi aşan chip-para, 200.000’e varan Mil Puan, yüzde 65’e varan indirim fırsatları sağlıyor.

Özel okullar para iadesi yapacak mi Haberi

Özel okullar para iadesi yapacak mi

Koronavirüs salgını ile eğitimin uzaktan sürdürülmesi ile tartışma konusu olan özel okul ücretlerine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı. Tüketici hakem heyeti söz konusu ücretin kısmen iadesine karar verdi. Kararın isabetli olduğunu belirten hukukçular ise aksayan eğitimde ücret iadesinin talep edilebileceğini söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Heyet, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği gerekçesiyle özel okul hakkında yaptığı başvuru üzerine, eğitim ücretinin kısmen iadesine karar verdi.

EĞİTİM VE YEMEK ÜCRETİ İÇİN KISMEN İADE

Şehirde çocuğu özel okula devam eden İ.A, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okulla 29 bin lira bedelli eğitim sözleşmesi imzaladığı ancak salgın nedeniyle belirtilen şartlarda hizmet alamadığı şikayetiyle İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. İ.A, başvurusunda 10 bin 242 lira 9 kuruşluk eğitim ve...