01 / 05 / 2024

Özel orman alanları imar

Özel orman alanları imar

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Dilasa Orman'da Şubat ayına özel yüzde 14 indirim fırsatı!

Sahiplerine 18 ay sonra teslim edilecek olan Dilasa Orman projesinde Şubat ayına özel yüzde 14 indirim imkanı sağlanıyor. Örnek dairelerin tamamlandığı projeden 0 faiz imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. 

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...

Sit alanları ranta açılıyor iddiası!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kritik karar geldi. Bakanlık özel koruma alanlarının da dahil olduğu alanları enerji yatırımlarına açtı.

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özel orman alanları imar Haberi

Özel orman alanları imar

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın, bu düzenleme ile devletin gözetimindeki özel ormanların imara ve ranta açıldığını savunarak, “Devlet ormanlar için geliştirdiği ‘köklerinde hayat var' sloganını özel ormanlar için ‘köklerinde eğlence merkezleri ve yer altı şehirleri var' şekline dönüştürmüştür” dedi.


DAVA AÇTIK


Yönetmeliğin iptali için Danıştay 8. Dairesi'ne dava açtıklarını belirten Küçükaydın değişikliği, “Başta İstanbul Boğazı olmak üzere şehirlere ve toplu yerleşim alanlarına yakın yerlerdeki özel ormanları yok edecek olan idam fermanı hazırlanmıştır” diye tanımladı.


ANAYASAL GÜVENCE


SÖZCÜ'ye konuşan Küçükaydın, yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile Anayasa'nın 169. Maddesiyle güvence altına alınan devletin gözetimi altındaki özel ormanların rant amaçlı kullanılacağını iddia etti.


YAPILAŞMAYA AÇILDI


1986 yılında Orman Kanununa son dakika önergesiyle eklenen bir fıkra ile özel ormanların yüzde 6'yı geçmemek şartıyla yapılaşmaya açıldığını kaydeden Küçükaydın şöyle...