30 / 04 / 2024

Özgür Özel

Özgür Özel

Çaldağı'nda 1. sınıf tarım arazilerinin yakınında dağların tıraşlanıp sülfürik asitle madencilik yapılacak olmasından dolayı halk tedirgin konu ise TBMM'de

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücretle ilgili nokta atışı tahmin! 3 ay önceden bildi

Ünlü ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, üç ay önce sosyal medya hesaplarından asgari ücretle ilgili görüşlerini açıklamıştı. Demirtaş, mart ayında yaptığı paylaşımda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin tahminini paylaşmıştı.

Özgür Demirtaş açıkladı: Ekmek 10 lira olacak!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 1.26 milyon takipçisinin bulunduğu Youtube kanalından yeni bir video yayınladı.

Özgür Demirtaş, ekonomide yapılan hataları 5 maddede sıraladı

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarı eleştirdi ve Bülent Arınç'a da göndermede bulundu.

Özgür Demirtaş'tan Tayyip Erdoğan'a akaryakıt yanıtı geldi

Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sözlerine cevap verdi.

Ve Özgür Demirtaş’tan beklenen ‘GES’ açıklaması geldi

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi’ne (GES) ilişkin değerlendirmede bulundu.

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini açıklamasının ardından ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş inanılmaz oldu diyerek duyurdu! Ekonomideki acı gerçeği açıkladı

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, enflasyondaki son rakamları açıkladı. 

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan enflasyonla ilgili dikkat çeken açıklama

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, enflasyonun gidişatına ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarın ekonomik felakete sebep olacak planını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ülkenin bulunduğu ekonomik durumu yorumlarken bir çözüm önerisi de sundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyona dayalı tahvilin büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Konut destek kredisi hakkında herkes ne diyeceğini merak ediyordu! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok kritik uyarı

Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut destek paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel Haberi

Özgür Özel



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Çaldağı, yardım bekliyor. Ormanlık arazileriyle ünlü olan Çaldağı, 1. sınıf tarım arazisi sayılıyor ama bölgede sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma çalışmaları bölge halkını tedirgin ediyor. CHP ’li Özgür Özel ise bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. 


Özel’in verdiği bilgilere göre, sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma yöntemine göre 12.5 milyon metrekare alanda ağaçların kesilmesi planlanırken kesim yapılan yerde dağ tıraşlanarak, kayalar ufalanarak toprak haline getirilecek. 15 metre yüksekliğinde, 150 metre uzunluğunda toprak yığınları oluşturulacak olan bölge üzerine sülfürik asit damlatılarak yığın içindeki nikel çökeltilecek. Bu işlem ise 18 ay sürecek.


Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’na Nikel madeninin ve kobaltın kanserojen maddeler grubunda yer aldığı belirtilirken yapılan işlem sonucu bölgedeki suların ciddi şekilde kirleneceğini belirterek bu suların...