12 / 05 / 2024

pakistan karaçi çöken bina

pakistan karaçi çöken bina

Pakistan Karaçi'de çok sayıda kişinin oturduğu 5 katlı bina çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı...

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri neye göre belirlenir?

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen kişiler için sunulan bir kredi türü olarak bankalar tarafındnan sunulur. Bu kredi, bankaların belirlediği oranlarda farklı faiz planlarında seçenekler halinde sunulur. Konut kredisi faizleri belirli faktörler dahilinde değişken olabilir.

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

Merkezi yönetim brüt borç stoku 2023’ün ilk 4 aylık dönemde 408 milyar TL birden artarak 4.6 trilyon liraya çıktı. Yüksek riskli değişken faizli borçlar yüzde 17 oranında yükseldi.

Meteoroliji'den sarı kodlu uyarı! Acilen bakmanız gerek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, değişken hava sıcaklıklarının yaşandığı bir dönemde bazı illeri yağış konusunda uyardı. Hangi illerde yağış bekleniyor ve detaylar haberimizde yer alıyor.

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Doların geleceği seviye açık açık paylaşıldı! Doları olanlar kaçacak yer arayacak! Kara gün geliyor, hemen bakın

Dolar endeksindeki düşüş tüm hızıyla devam ederken, doların geleceği seviye açık açık paylaşıldı. Bu rakam ilk kez açıklandı! Doları olanlar kaçacak yer arayacak! Kara gün geliyor, hemen bakın...

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

İşverenlerden yeni asgari ücret açıklaması! Değişken asgari ücret istiyorlar!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı ve EYT konusunda açıklamalar yaptı. Avdagiç döviz kurunun da enflasyona paralel gitmesi gerektiğini belirterek önümüzdeki aylarda bu konuda bir düzenleme beklediklerini söyledi.

Suzuki Jimny’ye 55 bin lira zam! Fiyatlar şoke etti! 14 Ağustos 2022 Suzuki Jimny fiyat listesi...

Suzuki, Jimny’nin ağustos fiyatlarını açıkladı. Değişken Zamanlı 4 x 4 (ALLGRIP PRO) sürüş sistemi ile her olaya uyum sağlayabilen Jimny'nin yeni fiyatları 55 bin lira zamlandı. Peki, Suzuki Jimny ne kadar oldu? İşte detaylar…

Suzuki Jimny fiyatlarında son dakika! Resmen açıkladı! 14 Temmuz 2022 Suzuki Jimny fiyat listesi....

Suzuki, Jimny modelininTemmuz fiyatlarını açıkladı. Değişken Zamanlı 4x4 (ALLGRIP PRO) sürüş sistemi ile her duruma uyum sağlayabilen Jimny'nin yeni fiyatı şoke edecek! Peki, Suzuki Jimny ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 Suzuki Jimny fiyat listesi....

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Hisse senedi gibi yatırım araçlarına ilişkin fiyat grafikleri sağlıklı yorumlar yapmaya imkan tanıyor fakat kripto paralarda değişken sayılar hisse senetlerine göre daha fazla. Bu nedenle yatırımcılar yanılabiliyor. Kripto para yatırımcılarının nelere dikkat etmesi gerekiyor?

pakistan karaçi çöken bina Haberi

pakistan karaçi çöken bina

Pakistan'ın Karaçi Gülbahar bölgesinde 5 katlı apartman çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaçi Büyükşehir Tıp ve Sağlık Hizmetleri Direktörü Dr. Salma Kauser, Pakistan'da meydana gelen olay sonrası yaptığı açıklamada, Gülbahar bölgesinde bir apartmanın çöktüğünü ve enkazda kalan 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını belirtti.

Polis ve paramilis güçler, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere olay yerine gitti.

Çöken binada çok sayıda kişinin ikamet ettiği öğrenildi.

Sindh eyaleti Başbakanı Murad Ali Şah, kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından binaya ilişkin ayrıntılı rapor hazırlanması talebinde bulundu.

Türk müteahhitler Pakistan'da 68 proje...