14 / 05 / 2024

pandemi göçü hızlandırdı mı

pandemi göçü hızlandırdı mı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

Şehirlerarası göç hızlandı: Hayat pahalılığı 3+1 evlere ve kalabalık aileyle yaşamaya talebi artırdı!

Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç gittikçe yoğunlaşıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen şehir oldu. 3 ve üzeri odalı dairelere talep yoğun. Gayrimenkul danışmanları birlikte yaşamaların da arttığına dikkat çekiyor. 

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

İstanbul’da konut göçü hızlanıyor! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul’da konut göçünün hızlandığını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

Altın sırtını Fed'e dayadı! Gümbür gümbür geliyor! Beklenen rakam şimdi geldi, hiç zaman kaybetmeden hemen bakın

Altın fiyatları, Fed Başkan yardımcısı Brainard'ın söylemleri sonrasında yükselişini hızlandırdı. İşte beklenen an geldi ve altın sırtını Fed'e dayadı gümbür gümbür geliyor. Son dakika altın fiyatları.

pandemi göçü hızlandırdı mı Haberi

pandemi göçü hızlandırdı mı

Pandemiyle geçtiğimiz sene yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli pek çok sektör için kalıcı duruma gelirken, çalışma koşulları hem işveren hem de kamu tarafından yeniden oluşturuluyor.

NTV'den Arife Selin Gürer'in haberine göre bu tablo, bugüne kadar işi gereği büyük şehirlerde yaşamak zorunda kalan çalışanları da daha az nüfuslu kentlere yöneltiyor. TÜİK verilerine göre, 2020'de en çok göç veren kentlerin başında İstanbul gelirken, İstanbul’un en çok göç verdiği şehirler arasında İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’dan sonra Tekirdağ, Samsun, Sakarya, Muğla, Ordu, Balıkesir, Diyarbakır ve Giresun ön plana çıkıyor.

Mega kent İstanbul'da pandemiyle birlikte bazı işyerlerinin kapanması, uzaktan çalışma imkanı ve seyahat kısıtlamaları insanların memleketlerine geri dönüşlerinde etkili oldu. Emeklilerde de yaşam maliyetinin daha düşük olduğu şehirlere veya köylere gitme eğilimi oluştu. 

'Parsiyel taşınmalar gündemde'

65 yaş üstü...