29 / 04 / 2024

Paris airbnb

Paris airbnb

Fransa'nın başkenti Paris'te internetten konut kiralamaya kısıtlandı. Evlerini kiralayanların öncelikle yerel yönetimlere kayıtlı olması gerekiyor.

Airbnb yasası mağdurlarından yeni düzenleme talebi!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamalara dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinde resmen yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz akşam bu yasa kapsamına girmiş olan işletme sahipleri ve yöneticileri mega kent İstanbul’da bir araya gelerek Meclis’e gideceklerini söyledi.

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Grand Paris Hotel Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grand Paris Hotel Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Güven tarafından kuruldu.

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

Son zamanların gözde kiralama uygulaması olan Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. 

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Airbnb depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!

Kahramanmaraş depreminden Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insan etkilendi, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Dünyanın dört bir yanında konaklama hizmeti veren Airbnb, yaşayacak yer ihtiyacı olan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacağını duyurdu.

AB’den ünlü konaklama uygulaması Airbnb için şok karar!

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Birliği Yüksek Mahkemesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sunan Airbnb için şok bir karara imza attı.

Gratis çıldırdı! Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin sevilen adresi Gratis’te Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Airbnb hakkında flaş karar! Hesap verecek

Dünya genelinde pek çok kişinin tercih ettiği Airbnb ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. AB, Airbnb'nin vergi makamlarına bilgi sağlamak zorunda olduğunu dile getirdi.

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

Paris airbnb Haberi

Paris airbnb

İnternetten konut kiralama servisinin en büyüğü olan Airbnb'nin Fransa'nın Paris kentinden kısıtlama haberi geldi. Seyehat edenler  Airbnb üzerinden 65 bin evi kısa süreliğine kiraladı. 


Paris'te belediye meclisi, aralık ayı itibaren evlerini kiralayanların öncelikle yerel yönetimlere kayıtlı olması zorunluluğu getirdi. Kısıtlamaya göre, ev sahipleri vergiye tabi olacak ve evlerini kısa zamanlı olarak en fazla 120 gün kiralayabilecek.


Yeni karara neden olarak, son 5 yılda internet uygulamalarının şehirdeki kiralık evlerin 20 binine yakının piyasadan çekerek, Parislilerin konut sorununu artırılması olarak belirtildi.


Fransız Otelciler Federasyonu UMIH Başkanı Roland Heguy, diğer yönetimlerde de aynı kuralın uygulanması gerektiğini...