08 / 05 / 2024

pariste yapı inşaatları

pariste yapı inşaatları

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara izin vermediklerini söyledi. Missika, ''Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara sivil toplum kuruluşları müsaade etmezler'' dedi.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Sivas'ta fabrika inşaatları artıyor!

1989 yılında faaliyete geçen Sivas Merkez birinci OSB'de halen 158 firma üretim yapıyor. 2021 sonunda tamamlanması planlanan fabrika inşaatları ile birlikte bölgede istihdam edilenlerin sayısı artacak. 

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

pariste yapı inşaatları Haberi

pariste yapı inşaatları

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara kesinlikle izin vermediklerini söyledi. Missika, “Paris’te sivil toplum kuruluşları çok güçlü. Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara müsaade etmezler. Türkiye de bu derneklerin güçlenmesine destek vermeli.” dedi.


İstanbul’da düzenlenen Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu’na katılan Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, İstanbul’un tarihî silüetini koruması konusunda sivil toplum kuruluşlarının (STK) etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Bu konuda “büyülü” bir çözüm tavsiyesinde bulunamayacağını belirten Missika, “Paris olarak şehrin görüntüsüne zarar verecek yüksek binalara veya herhangi bir yerde denetimsiz inşaat çılgınlığının yapılmasına izin vermiyoruz.” dedi.


Yeni gelişme merkezlerinde yüksek binaların olabileceğini vurgulayan Missika, “Ama bunların mantar gibi her yerde yapılmasına biz Paris’te izin vermiyoruz.” diye konuştu. Paris’te yapılacak herhangi bir inşaat projesinde belediye...