04 / 05 / 2024

Paydaşın çıkarılması

Paydaşın çıkarılması

Paylı mülkiyetten paydaş hangi durumlarda paydaşlıktan çıkarılıyor? Merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı için Türk Medeni Kanunun 696. maddede yer alıyor. İşte Kanun kapsamındaki paydaşın çıkarılması hükümleri...

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!

1935 yılında, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü açık artırma ile arsa, bina ve arazileri açık artırma ile satılığa çıkarmış. Bunlardan biri de Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsa...

Yatırımcılar borsada altın sertifikasına saldırdı: Gram altın karşısında yüzde 17 primlendi! Mantıklı yatırım mı?

Altın sertifikası ile spot gram altın yatırımına ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Ekonomist İris Cibre, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda altın sertifikası ile spot gram altını karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

24 ayar altına kota getirildi! Altın yatırımcılarının ağzı açık kalacak! Yastık altında altını olanlar hemen baksın!

Altın takı ithalatına getirilen yüzde 20'lik verginin ardından külçe altın ithalatında aylık kota getirildi. Bu uygulama ile yastık altındaki altınların çıkarılması için kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Emeklilere sevindirici haber! Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL destek verilecek!

Emeklilerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Ramazan Bayramı öncesinde yeni bir ödeme kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak 10 bin TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır ve başvurular şimdiden başladı.

Altında 3 farklı fiyat görenlerin kafasını karıştırdı! İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi! Herkes buz kesti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Kapalıçarşı, banka ve ekranlardaki altın fiyatları görenlerin kafasını karıştırdı. İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! 20 Nisan'da doğal gaz çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan'da Arefe günü doğalgazın çıkarılacağına dair umutlu olduğunu belirtti. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, doğalgazın çıkarılmasından sonra mevcut doğalgaz kaynaklarıyla bütünleştirilerek adımların atılacağını da sözlerine ekledi.

Paydaşın çıkarılması Haberi

Paydaşın çıkarılması

Paydaşın çıkarılması!

Birden çok kimsenin, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik olduğu mülkiyet çeşidine, paylı mülkiyet deniyor. Paylı mülkiyette paydaşlıktan çıkarma hususu ile ilgili hükümler Medeni Kanunda 696. maddede yer alıyor.


Paydaşlıktan çıkarma

a. Paydaşın çıkarılması

Madde 696- Kendi tutum ve davranışlarıyla veya malın kullanılmasını bıraktığı ya da fiillerinden sorumlu olduğu kişilerin tutum ve davranışlarıyla diğer paydaşların tamamına veya bir kısmına karşı olan yükümlülüklerini ağır biçimde çiğneyen paydaş, bu yüzden onlar için paylı mülkiyet ilişkisinin devamını çekilmez hâle getirmişse, mahkeme kararıyla paydaşlıktan çıkarılabilir.


Davanın açılması, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, pay ve paydaş çoğunluğuyla karar verilmesine bağlıdır.


Hâkim, çıkarma istemini haklı gördüğü takdirde, çıkarılacak paydaşın payını karşılayacak kısmı maldan ayırmaya olanak varsa, bu ayırmayı yaparak ayrılan parçanın paylı mülkiyetten çıkarılana özgülenmesine karar verir.


Aynen...