18 / 07 / 2024

Pazar tezgahı yönetmelikleri

Pazar tezgahı yönetmelikleri

Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planına göre otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek...

Otomotivde ocak ayı rekoru geldi! Satışlar yüzde 71,7 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan rakamlara göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylelikle satışlar da resmen ocak rekorunu kırmış oldu.

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Son dakika! Otomobil pazarı resmen yüzde 87 büyüdü!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan resmi verilerine göre; otomobil ve hafif ticari araç pazarı bu yılın Ağustos ayında yüzde 78,9 otomobil pazarı yüzde 87,7, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 55,1 oranında artış gösterdi.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..

2023'ün ilk yarısında otomobil satışları rekor kırdı! Satışlar yüzde 54,5 arttı, yarım milyonu geçti!

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılının ilk yarısında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 55,3 arttı ve 555 bin 867 adet olarak gerçekleşti. İşte o rakamlar...

1 dolar kaç TL? Euro ne kadar oldu? Sterlin'de son durum ne? 18 Haziran Pazar dolar yükseldi mi, düştü mü?

18 Haziran Pazar günü doların Türk lirası karşısında değeri 23.62 TL olarak işlem görüyor. Doların Euro'ya karşı zayıflaması, Dolar/Türk lirası kurunu aşağı yönde baskı altında tutuyor.

An itibariyle dolar kaç para? 4 Haziran Pazar dolar yükseldi mi? İşte güncel dolar ve euro, kaç lira oldu?

Dolar 4 Haziran Pazar günü kaç TL oldu? Dolar bugün yine yükseldi mi? İşte 4 Haziran Pazar dolar kuru…

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

Evinizdeki fazla eşyaları atmak istemiyor ama yine de saklamak istiyorsanız bu yöntem tam size göre!

Evinizde bulunan fazla eşyalar çok yer kaplıyorsa onları atmadan saklamak istiyorsanız kişisel depo hizmetiyle sorununuza çare bulabilirsiniz. Dünyada pazar büyüklüğü 48 milyar dolara ulaşan kişisel depo hizmetiyle eşyalar çok uygun fiyata saklanabiliyor.

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Pazar tezgahı yönetmelikleri Haberi

Pazar tezgahı yönetmelikleri

'PAZAR Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' ile artık pazarcılar tezgâhlanın ticari taksi plakası gibi devretme hakkına kavuştu. Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planında otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek. 


Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar. 

Federasyonu Başkam Mehmet Çakman, yönetmeliğin 330 bin pazarcıyı etkileyeceğini söyledi. Bursa Tuz Pazarındaki pazarcılarla bir araya gelen Çakman, yem yönetmeliğin müjdesini verdi. 

Yönetmeliğin 'devrim niteliğinde uygulamalar getirdiğim belirten Çakman, önceki yönetmeliklerde. "Tahsis edilen sanş yerleri, vefat etme veya iş göremeyecek derecede kaza geçirme, hastalık ya da yaşlılık gibi zaruri hallerde belediye encümeni kararı ile kanuni mirasçılara devredilebilir." maddesine ilave olarak pazarcıya tezgâhı devir hakkının getirildiğim kaydetti. 


Çakman, birbirini takıp eden üç...