06 / 05 / 2024

pazarlık ihale usulü

pazarlık ihale usulü

İhale nedir? İhale nasıl yapılır ve ihale çeşitleri nelerdir? Diye merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve ihale işlemi ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yeni konutlarda müteahhitler köpük fiyat uyguluyor! Pazarlık yapın

Açıklanan verilere göre konut fiyatlarındaki yükseliş hız kesse de Türk lirası bazında rakamlar yükselmeye devam ediyor. Girişimci Mert Ergün, yeni konutlarda müteahhitlerin fiyatı yüksek tuttuğunu söyleyerek, ev alırken pazarlık yapılmasını önerdi.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Vera Konsept GYO ÖİB'in İzmir Konak arsası için pazarlık görüşmelerine katılıyor! 

Vera Konsept GYO, ÖİB tarafından İzmir Konak Mersinli arsasının özelleştirilmesi kapsamında açılan ihaleye katıldı. Şirket nihai pazarlık görüşmelerine davet edildi. İşte ayrıntılar... 

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücretin, hiç pazarlık yapılmadan belirlense bile, enflasyon hesabıyla en az 15 bin 700 TL olması gerekiyor. İşte gündemdeki zam oranları ve maaş tahminleri...

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak uyardı: 'Altın koptu gidiyor! Pazarlık yapmadan altın almayın' 

Altın fiyatları yeniden yükseliş trendi yakalamaya başladı. Fiyatların yükselmesiyle birlikte uzmanlar ucuz altın alma tavsiyelerinde bulundu. Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak kuyumcuyla pazarlık yapın dedi.

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Ankara'daki 6 taşınmazın nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara Gölbaşı'nda yer alan toplam 6 adet taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi.

İki ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Ankara ve Erzincan'da yer alan iki adet taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı

Bodrum'daki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla Bodrum'da yer alan 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

Üç ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Edirne ili, Manisa ili ve Samsun ilinde bulunan gayrimenkullerin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

pazarlık ihale usulü Haberi

pazarlık ihale usulü

İhale nedir?

İhale, mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakıldığını gösteren ve ihale yetkilisinin onayını müteakip sözleşmenin imzalanması ile tamamlanan işlemleri ifade ediyor.


Açık ihale usulü 

Bütün isteklilerin teklif verebildiği usulü, belli istekliler arasında ihale usulü olarak da bilinen açık ihale usulü, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idare tarafından davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usulüne deniyor.


Pazarlık usulü 

Kanun kapsamında belirtilen hallerde kullanılabilen, ihale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin ihale konusu işin teknik detayları ile gerçekleştirme yöntemlerini ve belli hallerde fiyatı isteklilerle görüştüğü usulü ifade ediyor.


İhtiyari ihale

İhtiyari ihale; isteğe bağlı olarak yapılan ihaleler olarak karşımıza çıkıyor.


Cebri ihale

Bir borcun ödenmemesi halinde icra dairesi, alacaklı kamu idaresi veya mahkeme tarafından yapılan, borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına işlemine deniyor.




Işıl Seren...