06 / 07 / 2024

Pembe Köşk ihale sonucu

Pembe Köşk ihale sonucu

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Kanal İstanbul projesinde 2'nci ihale yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinde bir büyük ihale daha sonuçlandı. 

Devlet lojmanlarından 8 bin 339'u açık ihale yöntemiyle satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafındasn satış talimatı verilen 11 bin 700 kamu konutundan 8 bin 339'u açık ihale yöntemiyle satıldı.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Ankara Büyükşehir'den iş yeri kiralama ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam işyerleri, açık ihale usulü ile kiralanacak. İhale başvuru şartları yayınlandı...

İzmir Büyükşehir kamu konutlarını satışa çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 40 konut, açık ihale usulü ile satışa çıkarıldı. İhale ilanı, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan sayfasında yayımlandı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ihale ilanına ilişkin detaylar...

2019'da 100 milyon liralık 66 ihale düzenledi!

2019 yılında Türkiye’de kamu kurumları 100 milyon lira üzeri 66 ihale düzenledi. Toplam değeri 19.2 milyar lirayı bulan dev ihalelerin sadece 32’si açık ihale usulüyle gerçekleşti.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Pembe Köşk ihale sonucu Haberi

Pembe Köşk ihale sonucu


İzmit’in sembol mekanlarından birisi olan, bir süredir faaliyette olmayan Pembe Köşk, restorasyona alınıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pembe Köşk’ü yenileme adına başlattığı çalışmalarda açılan ihalenin sonucu belli oldu. Temmuz ayında yapılan ve 5 firmanın katılarak teklif verdiği restorasyon ihalesini, Barancan İnşaat firması kazandı. 769 bin TL ile en düşük ikinci teklifi veren Barancan İnşaat, yapılan incelemenin ardından komisyon tarafından restorasyonu yapacak firma olarak belirlendi.


ORİJİNAL HALİNİ ALACAK

Sırrı Paşa Konağı’nın yakınlarında yer alan, İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. 19.Yüzyıla ait olan Pembe Köşk’ün restoresi en ince ayrıntısına kadar hesaplandı. Giyotin pencereli, ikinci katı çıkmalı, kat silmeleri saçaklı, ön cephesi süslemeli olan köşk, bu mimari özelliklere de önem verilerek...