06 / 05 / 2024

Perakende yasası ile AVMlere imtiyazlı kiralar teklif edildi

Perakende yasası ile AVMlere imtiyazlı kiralar teklif edildi

Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Perakende Yasası ile, perakende sektörünün işleyişine birçok yenilik getireceği belirtiliyor.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları...

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Tasarruf Finansmanı Yasası konut almak isteyenlerin kazanımlarını artıracak!

Eminevim Genel Müdürü M. Musab Üstün, son dönemlerde sık sık gündeme gelen Tasarruf Finansmanı Yasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Faizsiz finansman yasası ile neler değişecek?

Faizsiz konut sistemindeki düzenleme ile neler değişecek? Teklif, 3 ayrı kanunda değişiklik öngörüyor. İşte faizsiz finansman yasasının detayları...

Fay yasası geliyor! İşte detaylar!

Elazığ depreminden sonra çalışmalara hız verilen fay yasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde şekillenecek olan fay yasası ile fay üstüne yapılan binalar konusunda önemli adımlar atılacak.

Perakende yasası ile AVMlere imtiyazlı kiralar teklif edildi Haberi

Perakende yasası ile AVMlere imtiyazlı kiralar teklif edildi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü,  "Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. İnanıyoruz ki esnaflarımız AVM'lere geldiklerinde ticaretleri artacak ve kira ödemelerinde de zorlanmayacaklardır" dedi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Perakende Yasası hakkında açıklamalarda bulunan Belgii, yeni yasanın perakende sektörünü işleyişine birçok yenilik getireceğini ifade etti. 

Yasada AVM sahipleri veya yatırımcılarını ilgilendiren hususların da mevcut olduğuna değinen Belgü, "Yasada yer alan ve toplam satış alanlarının yüzde 5' i kadar bir alanın rayiç bedellerle esnaf ve sanatkarlara kiraya verilmesi; binde 3'si kadar bir yerin de kaybolmaya yüz tutmuş meslek mensuplarına rayicin dörtte birini geçmeyecek şekilde kiralanması konulan bizim için asla bir zorunluluk olmamıştır. Alışveriş merkezlerindeki esnaf sayısı yüzde 3,7 civarlarında ve bu...