22 / 07 / 2024

Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği

Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eğitim kurumları ile birlikte okullardan 173 ton atık pil topladı.

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

Otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesiyle birlikte, üst düzey ana sanayi üreticileri ve yan sanayi firmaları, hassas parçaların taşınmasında ve tedarikte  sorun yaşamaya başladı.

Rekabet Kurulu'ndan yumurta üreticilerine en ağır ceza olan “kartel” cezası geldi

Rekabet Kurulu, yumurta üreticileri ve üretici birliklerine yönelik yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında toplamda 98 milyon Türk Lirası ceza uyguladı. İşte haberin ayrıntıları...

Fındık fiyatları düştü mü, bugün ne kadar? 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Fındık üreticileri ve tüketiciler güncel fındık fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, "Fındık fiyatı bugün ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

iQOO Z8 ve Z8x: Fiyat performansın ve uzun pil ömrünün yeni adresi!

iQOO'nun son tanıttığı akıllı telefon modelleri, iQOO Z8 ve Z8x, oldukça ilgi çekici özelliklere sahip. Yeni Z8 serisinin öne çıkan özellikleri ve fiyat detayları ise şu şekilde bulunuyor.

İlaç sektöründen kurda artış talebi!

İlaç üreticileri ve tedarikçilerinin üye olduğu sivil toplum örgütleri, kurda artış talebinde bulundu. İşte detaylar...

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Boyutu ve teknik özellikleri ile popülerleşen Hindistan’ın en önemli otomobil markalarından biri olan Mahindra KUV100 NXT, Türkiye'de satışa sunulacak. Avrupa'nın ardından Asya otomobil üreticileri de Hindistan’ın en popülerlerinden olan Mahindra ile Türkiye pazarında yer edinmeye çalışacak.

Avrupa Birliği akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak!

AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak ve tamirini kolay hale getirecek yeni kurallar belirledi. Bu kapsamda, AB pazarına sürülen bütün yeni akıllı telefon ve tabletlerin asgari kriterleri karşılaması zorunlu olacak.

Pil ve ekran özelliği ile meşhur Infinix Note 30 piyasaya çıktı! İşte Türkiye fiyatı

Akıllı telefonlar pazarında payını yükseltmek için çalışmalarını devam ettiren Infinix, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note 30 modelini bugün Türkiye’de tertip ettiği lansman ile kullanıcı beğenisine sundu. Cihaz, fiyatı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. İşte Infinix Note 30 özellikleri ve fiyat

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Süt üreticileri, arz artışıyla ortaya çıkacak olan üretici mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu koordinasyonunda yapılan piyasa regülasyonundan memnun.

Hyundai'den 4,3 milyar dolarlık pil tesisi yatırımı

Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Perşembe günü , Hyundai'nin güneydoğu Georgia'daki yeni elektrikli araç montaj fabrikasının bir parçası olarak 4,3 milyar dolarlık bir elektrikli pil fabrikası kuracaklarını duyurdu.

Carrefoursa'dan kamerası ve pil ömrü ile dikkat çeken Samsung Galaxy A73'e flaş indirim! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Carrefoursa, Türkiye'nin en popüler süpermarketlerinden biri olarak, büyük bir indirimle Samsung Galaxy A73 cep telefonunu müşterilerine sunmaktadır. İşte 16 Mayıs 2023 tarihli Samsung Galaxy A73 fiyat listesi ve özellikleri...

Ete gelen zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor! Et Üreticileri Başkanı’ndan çok tartışılacak açıklama!

Yeni yıldan bu yana kırmızı ete gelen zam yüzde 100’e ulaşırken tüketici et fiyatlarından şikâyet ediyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, son 60 gündür yükselen kırmızı et fiyatları için Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti.

Arzum Akıllı Robot Süpürge 14 bin 499 TL! Peki en ucuz fiyata nereden alınır? İşte 7 Mart  2023 fiyat listesi

Arzum AR4304 X4 LDS Akıllı Robot Süpürge, geliştirilmiş pil teknolojisi ve her yüzeyi  temizleyebilen fonksiyonları sayesinde evlerde yerini alıyor. 

Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Haberi

Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birlikte yürütülen eğitim çalışmaları atık pillerin toplanmasında meyvelerini vermeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2012 yılının ilk altı ayında 51 eğitim konferansı düzenledi. Mersin ve Diyarbakır dışında 14 Büyükşehir Belediyesi, 40 İl Belediyesi ve 4 İlçe Belediyesinde okul kampanyaları düzenledi. Bu eğitimlerde özellikle pillerin türleri ve kullanım yerleri, atık pilin yarattığı çevre kirliliği, atık pil toplama sistemi, atık pillerin bertaraf/geri dönüşüm yöntemleri ile Avrupa Birliğindeki uygulamaları anlatıldı. Çalışmalar sonucunda 173 ton atık pil toplandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca okul kampanyalarını, eğitim konferanslarını ödüllerle desteklendirdi. Düzenlenen yarışmalar sonucunda; 1.olan okullara masa tenisi masası, 2.olan okullara satranç eğitim panosu ve satranç takımları, 3.olan okullara spor seti (futbol, voleybol, basketbol topu,...