04 / 05 / 2024

plansız alanda ifraz

plansız alanda ifraz

İfraz işlemi ile, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılabiliyor. Peki, plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır? İşte ifraz şartları..

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Konut stokunun üçte biri defolu!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, plansız inşa edilen konutların stoku şişirdiğini belirterek “Aslında stokun üçte biri defolu ürün diyebiliriz” dedi…

Marmara Forum AVM plansız mı kaldı?

Bakırköy'de yer alan Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi. İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız k

İNTES'ten Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na destek!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye'de plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek açısından yeni bir dönemi başlatacak" diye konuştu...

Esenler rezerv alanı için yeni imar planı değişikliğine onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un plansız yapılaşmış ilçelerinden olan Esenler'i depreme hazır ve daha sağlam hale getirecek imar planı değişikliğine onay verildi.

Plansız ve düzensiz şehirleşme kangrene yol açıyor!

Plansız ve düzensiz şehirleşme ülkemizin ekonomisinde kangrene yol açıyor. Çarpık kentleşmenin çözümü olarak ise kırsal dönüşüm olarak gösteriliyor.

İmar affıyla plansız kentleşmenin önü mü açıldı?

Uzmanlar ve meslek örgütü temsilcileri imar barışıyla ilgili, "Kaçak yapılaşma ve kamu arazilerinin işgali özendirildi. Deprem kuşağında olan Türkiye'de güvenli olmayan binalar inşa edildi" dedi.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

İzmir'de inşaat sektörünün sorunları tartışıldı!

AK Partili Necip Nasır, Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi’nin Yönetim Kurulu toplantısına katılan Nasır, “Plansız yapılaşma İzmir’i içinden çıkılamaz bir duruma getirdi” diye açıklama yaptı. 

plansız alanda ifraz Haberi

plansız alanda ifraz

Plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır?

İfraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor.


İfraz koşulları planlı ve plansız alanlarda farklı yönetmeliklerde düzenleniyor. Plansız alanlar imar yönetmeliği; amacı belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlıyor.


Peki, plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır? Plansız alanlarda ifraz şartları nelerdir?


İfraz şartları:

Madde 15- (Değişik madde ve başlığı:RG-2/9/1999-23804) İfraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şarttır. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Çıkmaz sokaklarda cephesi olan parseller ifraz edilemez. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamaz.


Belediye Mücavir...