29 / 04 / 2024

plastik sektörü sigorta teminatı

plastik sektörü sigorta teminatı

Sigorta yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine’nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro’ya kadar teminat verebilecek.

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Ömer Karadeniz: İnşaat sektöründeki daralma Türk plastik sektörünü ihracata yöneltti!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Ekonomik İstikrar Kalkanı önlem paketinin sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

JLT İnşaat Sektörünün Sigorta Riskleri semineri 17 Mayıs'ta!

JTL, inşaat sektörünün sigorta risklerine yönelik 17 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da önemli bir seminer düzenleyecek. Seminerde Türkiye inşaat ve müteahhitlik sektörünün dünya genelinde geldiği nokta da detaylarıyla tartışılacak.

plastik sektörü sigorta teminatı Haberi

plastik sektörü sigorta teminatı


Riskli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin sigorta teminatı bulamamasına yönelik kriz aşıldı. Hazine Müsteşarlığı, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi kurarak, Merkez’in yönetimini de 5 yıllığına GRC Howden Reasürans Brokerliği’ni verdi. Böylece, sigorta yaptırmakta sıkıntı yaşayan riskli sektörlerdeki şirketler, tesislerini sigortalatabilecek.


Bir süredir, başta çırçır fabrikaları olmak üzere kimya, kereste, mobilya, plastik sektörleri; sigorta şirketlerini, sigorta yapmamak, mevcut poliçeleri yenilememekle suçluyordu. Sigortacılar ise kimi işletmelerin hiçbir önlem almadıklarını, sık sık hasar yaşandığını belirtip, tesislerin büyük bir çoğunluğunun sigortalandığını ancak her türlü uyarıya rağmen önlem almayanlara teminat vermediklerini söylüyordu. Geçen yıl plastik sanayicileri, ‘aralarında anlaşıp sigorta yapmıyorlar’ gerekçesiyle sigorta şirketlerini Rekabet Kurumu’na şikayet etmiş; başlatılan inceleme sonucunda, rekabete aykırı bir durum olmadığına karar verilmişti. 

Hazine, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi kurulmasına izin vererek, soruna köklü çözüm...