05 / 05 / 2024

PMI

PMI

İngiltere’de, inşaat sektörü satın alım endeksi yöneticileri endeksi (PMI) nisan ayında 52'ye gerileyerek yaklaşık son üç yılın en düşük seviyesini gördü.

Peş peşe 3 aydır daralan Alman ekonomisinden olumlu haber!

Almanya'da bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), eylül ayında yüzde 1,8 puan yükselerek 46,2 puana artmasına karşın, peş peşe üç aydır daralmayı gösteren 50 puanın altında kaldı.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

Arçelik 10140 PMI Çamaşır Makinesi 17.249 TL! İşte özellikleri ve teknik bilgileri! 15 Mart 2023 fiyat listesi

Beyaz eşya sektöründe her zaman iddialı bir konumda yer alan Arçelik, çok ses getirecek Arçelik 10140 PMI Çamaşır Makinesi almak isteyenlerin karşısına çıkıyor. Arçelik 10140 PMI Çamaşır Makinesi hakkında tüm merak edilenler...

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak’ta 50’nin üzerine çıkarak yılın ilk ayında 11 aydır ilk defa daralma görülmediğini ortaya koydu. İstihdam üst üste üçüncü ayda da artış kaydetti. Üretimin yavaşladığı iki sektörde belli oldu.

İmalat sanayinde pozitif gelişme! İvme yukarı yönlü

İmalat PMI ocak ayında 50'nin üstüne çıkarak 11 ay geçince sektörde zayıf da olsa yeniden büyümeye işaret etti.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

ABD'de imalat sanayi PMI 28 ayın en dibinde!

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekimde aylık bazda 2,1 puan azalışla 49,9'a inerek 28 ayın en düşük seviyesine geriledi ve Haziran 2020'den bu yana sektörde ilk kez daralma olduğuna işaret etti.

Euro bölgesinde kırmızı alarm! Euro/TL ne kadar oldu? 24 Ekim 2022 euro kuru

Euro Bölgesi ekonomisinin durumu hakkında gösterge kabul edilen bileşik satın alma yöneticileri endeksi PMI, ekim ayında beklentilerin altında geldi. Peki euro kuru ne kadar oldu? 24 Ekim 2022 euro/TL...

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında

Dün açıklanan ISM imalat dışı PMI ve hizmet PMI rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile ADP özel sektör istihdamda da son ayda artış olması dolardaki düşüşü durdurdu. Dolar yükselirken, euro yükselişe ara verdi sterlin ise tekrar baskı altına girdi.

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, eylül ayında 46,9’a geriledi ve yavaşlamanın üçüncü çeyrek sonunda daha da belirgin hale geldiğini kaydetti. İşte detaylar…

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

PMI Haberi

PMI

İngiltere’de, inşaat sektörü satın alım endeksi yöneticileri endeksi (PMI) nisan ayında 52'ye gerileyerek yaklaşık son üç yılın en  düşük seviyesini gördü.


Markit/CIPS tarafından açıklanan verilere göre İngiltere’de inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi nisan ayında 54 seviyesinde olan beklentinin altında kalarak 52 seviyesinde gerçekleşti.


Mart ayında inşaat sektörü PMI verisi 54,2 seviyesinde gerçekleşmişti. Bu yılın nisan ayındaki inşaat sektörü PMI verisi 2013 yılının haziran ayından bu yana (51) görülen en düşük seviye.


CIPS Üst Yöneticisi David Noble, “İngiltere’nin ve küresel ekonominin yavaşlamasına ilişkin korkular inşaat sektöründeki güveni de etkilemiş durumda. Mevcut durum yeni yatırımların ertelenmesine neden oluyor. Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Birliği referandumu belirsizliği artırmaya devam edecek. Birçok inşaat şirketi şu anda seçimin sonucunu bekleyip görmeyi tercih ediyor.” dedi.


PMI verilerinde 50...