19 / 05 / 2024

Portekizde konut alarak ab vatandaşı olma

Portekizde konut alarak ab vatandaşı olma

Türk yatırımcılar son yıllarda Avrupa vatandaşlığı edinimi için Avrupa'da konut satın almaya yöneldi. 

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışında yıllık gerileme 5 aydır devam ederken, yabancıya satışta da zirve görüldü. Ocak-kasım döneminde yabancılar Türkiye’den 61 bini aşkın konut satın alırken, Ruslar, geçen ay 2 bin 575 konut alarak aylık bazda da rekora imza attı.

Konut satın alarak yatırım yapmanın artık modası geçti! İşte yeni yatırım yöntemi

Konut satışlarının artan enflasyon rakamları ve dengesiz döviz kuru ile birlikte fahiş fiyatlara gelmesi, vatandaşları yatırım konusunda arsa satın almaya itti. İşte detaylar…

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 

Yabancılar Türkiye'den 10 yılda 287 bin 704 konut aldı!

Son 10 yılda yabancıya satılan konut sayısı toplam 287 bin 704 oldu. Son 4 senede ise gayrimenkul alarak 20 bin civarında yabancının Türk vatandaşı olduğu belirlendi. 

Konut kredisi alırken istenen belgeler neler? 

Peşin fiyat ile ev sahibi olmayan vatandaşlar konut kredisi alarak ev sahibi oluyor. Peki, konut belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

İYİ Parti'den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yabancıların konut satın alarak Türkiye'den vatandaşlık elde etmesine tepki gösterdi. 

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Satılık konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Şubat 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Peki satılık konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Portekiz'de konut satın alarak AB vatandaşlığı fırsatı!

Türk yatırımcılar son yıllarda Avrupa vatandaşlığı edinimi için Avrupa'da konut satın almaya yöneldi. 

Portekizde konut alarak ab vatandaşı olma Haberi

Portekizde konut alarak ab vatandaşı olma

Son zamanlarda Türk yatırımcılar, Avrupa’da konut almaya yöneldi. Bunun nedenleri arasında öncelikle Euro geliri elde etmek ve ailece Avrupa vatandaşı olma fırsatı yer alıyor. Portekiz ve Türkiye arasındaki çifte vatandaşlık anlaşmasından dolayı, bir Türk yatırımcı için Portekiz’den konut satın alma yoluyla aile fertlerini de kapsayarak tüm Schengen ülkelerine açılmak ayrıcalıklı bir fırsat oldu. . Bu fırsatın ismi Golden Visa. Peki, Golden Visa avantajları ve şartları nelerdir? Bilmemiz gereken güncel değişiklikler nelerdir? Sürecin adımları nasıldır? Nereden başlamalı ve nasıl güvenle ilerlemeli? İşte detaylar...

Golden Visa yatırımcıya ve ailesine ne sağlıyor?

Portekiz, Golden Visa (Altın Vize) programını 2012 hayata geçirdi. 2020 Aralık sonu itibariyle 452 T.C vatandaşı ailesiyle birlikte Portekiz Golden Visa’ya başvurdu. Türkiye, Çin ve Brezilya yatırımcılarının ardından hemen 3. sırada yer...