29 / 04 / 2024

pozitif ayrışa hisseler

pozitif ayrışa hisseler

Bu hafta piyasalardaki olumsuz havaya rağmen görece olumlu ayrışan hisselere dikkat çektik. Negatif unsurların ön planda olduğu dönemlerde olumlu ayrışan hisseler, hava olumluya döndüğünde daha iyi tepki verebilir...

Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 sene önce duyurduğu 'çılgın proje' Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Hasan Rahvalı, Ağaoğlu Grubu'ndan ayrıldı!

Hasan Rahvalı, 24 Kasım Cuma günü itibarıyla Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan ayrıldı. Ağaoğlu'nda Genel Müdürlük yapan Hasan Rahvalı, şimdi portföy yönetim alanına yönelecek. İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Elinde avucunda altın ve dolar olanlar aman dikkat! İslam Memiş 'Beklentim pozitif yönde' diyerek rakam açıkladı!

Altın ve dolar kurunda son dakika gelişmeler haftanın üçüncü işlem gününde de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına ''Beklentim pozitif yönde' diyerek rakam açıkladı.

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerden düşük olmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif seyrediyor. İşte ayrıntılar...

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.

Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaları etkiledi. Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle konuştu. Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

İşte 11 Mayıs borsada en çok işlem gören hisseler! Hangi hisseler değer kazandı? Altın ve döviz fiyatları ne oldu?

Resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda karışık bir seyir gözlenirken, Borsa İstanbul ise küresel pay piyasalarından pozitif ayrıştı. BIST 100 endeksi yüzde 7,87 oranında değer artışıyla günü 4 bin 848 puandan tamamladı.

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli? 

Borsa yüzde 2,99 yükseldi! Hangi hisseler prim yaptı? İşte borsada en çok işlem gören hisseler!

Uzun süredir düşüş trendini sürdüren borsa bugün yüzde 2,99 oranındaki değer artışıyla günü artıda tamamladı. BIST 100 endeksi küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü 4 bin 984 puandan kapandı.

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?

pozitif ayrışa hisseler Haberi

pozitif ayrışa hisseler

YAKIN dönemde özellikle kur tarafında artan tansiyonun etkisiyle birlikte BIST-100 endeksi üzerinde önemli bir aşağı yönlü baskı görülmekte. 2017 yılını 115.333 seviyesinden tamamlayan BIST-100 endeksi, 2018 başında tarihi zirvesini 121.531 seviyesine taşımıştı. Mart ayı sonlarına kadar ağırlıklı olarak 115 bin üzerinde kalan endeks, nisan ayı başından bu yana gözlenen satış baskısıyla birlikte mayıs ayı başında 97.849 seviyesine kadar geriledi.

Para’dan Erol Gürcan’ın haberine göre, BIST-100 endeksi yaklaşık son iki haftalık süreçte kabaca 100.700-103.700 arasındaki yatay bant içinde seyretmekte. Diğer taraftan, 2017 yılını 3.79 seviyesinden tamamlayan dolar/TL kuru, nisan ayı boyunca ağırlıklı olarak 4.0 TL civarında dalgalandıktan sonra mayıs ayında önemli bir yükseliş göstererek tarihi zirvesini 4.9282 TL seviyesine taşıdı. TCMB’nin gecikmeli de olsa attığı güçlü parasal sıkılaştırma ve diğer adımların...