07 / 05 / 2024

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı

Rusya ile Suudi Arabistan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Riyad ziyareti sırasında uzun vadeli OPEC+ işbirliği anlaşması imzalandı.

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Merkez Bankasıyla ilgili flaş dolar gelişmesi yaşandı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında önemli bir anlaşma yapıldı.

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Biden'den flaş açıklama! 

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını galon başına 1,60 doların altına alabileceğini, ancak Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptıkları nedeniyle gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Putin'nden gübre ve buğday fiyatlarını düşürecek flaş hamle! Garanti edeceğiz diyerek söz verdi

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden dünyada artan buğday ve gübre fiyatlarını düşürecek hamle Rus lider Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'nın elindeki tahıl stokunun dünyaya satılabilmesi için güzergah önerisi yaptı. 'Garanti edeceğiz" sözü verdi.

Dolarla ilgili bomba Eylül iddiası! 'Bu rakamların artık esamesi okunmayacak göreceksiniz' açıklaması

Dolar yazı nasıl geçirecek, Eylül'de dolar kurunda beklenen gelişmeler ne, sıcak paraya ihtiyacı olan Türkiye önümüzdeki günlerde Katar ve Suudi Arabistan ile SWAP anlaşması imzalayacak. Öte yandan Türkiye'ye Ağustos'ta ciddi miktarda dolar gireceği iddia edilmişti.

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!..

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 şube açıyor!

D-ream çatısı altındaki Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 yeni şube açacak.

Suudi boykotu konut satışlarını da etkiledi!

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Cemal Kaşıkcı cinayeti ile başlayan ve ekim ayından bugüne Türk mallarına uygulanan boykot ile zirveye çıkan gerilim, konut satışlarını da etkiledi. Boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 azaldı.

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı Haberi

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı

Putin'in küresel petrol fiyatlarına istikrar kazandırma ve İran'la yaşanan bölgesel gerilimleri azaltma amacıyla yaptığı ziyaret kapsamında Suudi Arabistan ile Rusya arasında başta enerji olmak üzere çeşitli alanlarda milyarlarca dolarlık 20 işbirliği anlaşması imzalandı.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı törende imzalanan anlaşmalar arasında 'OPEC+ kapsamında uzun vadeli işbirliği sözleşmesi' ön plana çıktı.

OPEC+, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üyeleri ile örgüte üye olmayan 10 ülkeyi kapsıyor. Rusya, OPEC üyesi olmamasına rağmen Rusya ve Suudi Arabistan'ın ekonomisinde zarar veren 2014 yılındaki ekonomik durgunluk sonrası petrol tedarikini ve fiyatlarını sınırlamak için OPEC'le yakın işbirliği yapmıştır.

'İki ülke ekonomisine fayda sağlanacak'

Sputniknews'de yer alan habere göre; Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, Suudi Arabistan ile Rusya'nın...