24 / 07 / 2024

Rant nedir

Rant nedir

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında rant vergisinin nasıl alınacağını ele aldı. İşte o köşe yazısı...

Rant vergisi nedir?

Rant kelime anlamı olarak; Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelire deniyor. Peki rant vergisi nedir? Rant vergisi uygulanacak mı?

Rant nedir?

Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir "rant" olarak tanımlanıyor. Peki konutta rant nedir? Kentsel rant nedir? İşte yanıtı...

Lüks vergisi nedir?

64. Hükümet Programı kapsamında rant ve lüks vergisi geliyor. Programda yer alan bilgilere göre, tasarrufların artırılması için, gayrimenkul rantlarından kamunun pay almasına yönelik çalışma yapılıyor. Peki, lüks vergisi nedir?

Kademeli vergi sistemi nedir?

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Peki, yeni gayrimenkul kademeli vergi sistemi nedir?

Şerefiye vergisi nedir?

Rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olup; Yeni İmar Yasası'nda bu gelirin vergilendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, şerefiye vergisi nedir?

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

İmar rantı vergisi nedir?

Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, imar rantı vergisi nedir?

İmar rantı nedir?

Rant; bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, son günlerde gündemden düşmeyen imar rantı nedir? İmar rantı nasıl vergilendirilecek?

Gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da resmi olarak yer verilen gayrimenkul rant vergisi nedir?

Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek?

Belirli bir süre içinde emek verilmeden sağlanan gelir olan rant, gayrimenkuller üzerinde vergiye dönüştürülüyor. Peki, rant vergisi nedir? Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek? İşte yanıtı..

Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde, belli bir oranda değer artış vergisi ödeniyor. Peki, emlak rant vergisi nedir? Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Rant gelir vergisi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen esaslara göre, değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant gelir vergisi nedir? Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Yeni rant vergisi nedir?

2015 - 2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi resmiyet kazandı. Peki, yeni rant vergisi nedir?

Kentsel rant vergisi nedir?

Kentsel rant; kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsıyor. Peki, kentsel rant vergisi nedir? Kentsel rant vergisi kimler verecek? İşte yanıtı...

Kentsel rant nedir?

Kentsel rant vergisi, imar değişikliği veya yapılan hizmetlerden dolayı bir gayrimenkulde oluşan değer artışından kamuya pay alınması olarak ifade ediliyor. Peki, kentsel rant nedir? İşte yanıtı..

Rant nedir Haberi

Rant nedir

Hükümetin gayrimenkul rantlarını vergilendirmek için kanuni düzenlemeye gideceği belirtiliyor.


Ne tür rantların vergiye tabi olacağı, vergiyi arsa sahibinin mi, arsa üzerine inşaat yapanın mı, inşaattan daire, işyeri alanın mı ödeyeceği belli değil.


Hele hele, şimdilerde yayılan “Kentsel Dönüşüm” modası kapsamında yıkılıp yenilenen binalarda dairesi olanların rant vergisi yükümlülüğünün olup olmayacağı hiç belli değil.


Şu bir gerçek ki rant vergisi yükü, gayrimenkulün son alıcısının üzerinde kalacak. Bu nedenle gayrimenkul fiyatları vergi yükü kadar artacak.


İmar planlarının arsa üzerinde inşa edilecek yapıların büyüklüğünü artıran kararlarına bağlı olarak arsa fiyatlarında büyük sıçramalar ortaya çıkıyor.


Rant nedir?


Rant, sahip olunan bir varlığa, genelde gayrimenkule, dayalı olarak emek verilmeden kazanılan gelirdir.


Bir varlığın değeri, özellikle toprağın değeri, kıt olduğu için artar. Buna kıtlık rantı, doğal rant denilir.


Bazen de bir varlığın değeri,...