17 / 05 / 2024

rant vergisi alınmalı mı

rant vergisi alınmalı mı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, rant vergisine ilişkin, 'Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur. Vergi alınırsa kamuoyundaki spekülasyonların önüne geçilebilir' dedi.

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Morıwaki, büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu. 'Gerekli önlemler alınmalı' diyen Yoshinori Morıwaki, uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli? 

Borsada yaşananlar AK Partili ünlü ismi çileden çıkardı! Bu kişi görevden alınmalı!

Borsa İstanbul’da depremin ardından yaşananlara tepkiler artarken duruma isyan edenlerin arasına AK Partili ünlü bir isim de katıldı. Peki, “Bu kişi görevden alınmalı” diyen ünlü siyasetçi kim ve yaptığı paylaşımla kimi işaret etti?

Konaklama vergisi 2023'te başlıyor! Hangi hizmetlerden konaklama vergisi alınacak? Kalem kalem hesaplandı!

Konaklama Vergisi uygulaması 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe alınacak. Konaklama vergisine ilişkin usul ve esaslar belirlenirken, nasıl uygulanacağı merak edilmeye başlandı. İşte örneklerle konaklama vergisi ve hesaplamalar...

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi.

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

rant vergisi alınmalı mı Haberi

rant vergisi alınmalı mı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, rant vergisine ilişkin, "Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur. Ancak, 'Her yerde imar değişikliğiyle rant oluşturuluyor" algısı yanlış. Vergi alınırsa kamuoyundaki spekülasyonların önüne geçilebilir" dedi.


AA muhabirinin sektöre ilişkin sorularını yanıtlayan Torun, 2014 yılının ilk yarısında iki seçim geçtiğini, faiz oranlarının yükseldiğini ancak yılın ikinci yarısında ise istikrar vadeden bir sonuç çıkmasının sektörü biraz daha canlandırdığını aktardı.


Dolayısıyla 2014 yılı hedeflerine ulaşıldığını vurgulayan Torun, büyüme olarak bakıldığında Türkiye büyüme ortalamasının üstünde bir büyümeyle inşaat sektörünün yine lokomotif sektör olma özelliğini devam ettireceğini belirtti.


İnşaat sektörünün istihdam içindeki payının 2 milyona yaklaştığı bilgisini veren Torun, "İstihdam içinde yüzde 6'nın üzerinde bir oran demektir. İnşaat sektörüne destek veren alt sektörleri de dikkate aldığımızda o zaman...