04 / 05 / 2024

Rekabet Kurumu yatağan satışı

Rekabet Kurumu yatağan satışı

Rekabet Kurumu, Yatağan Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu varlıkların teklif sahipleri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Kırmızı ette fiyatlar uçtu! Rekabet Kurumu Başkanı nedenini açıkladı...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektörüne yönelik başlattıkları incelemeye ilişkin açıklamada bulundu. Kırmızı et sektöründeki fiyatların yükselmesine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Küle, fiyatlardaki artışın nedenlerini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Yatağan Belediyesi Muğla'da 3 arazi satıyor! Yazlık bölgede arazi arayanlar dikkat!

Muğla İli Yatağan Belediye Başkanlığı, Muğla Yatağan Turgut ve Bozüyük'te yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 10 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Rekabet Kurumu bayram öncesi et piyasasını yakın takibe aldı! Spekülatif fiyat artışı yapanlar yandı!

Rekabet Kurumu, et fiyatlarındaki fahiş artışlar üzerine harekete geçerek kırmızı et piyasasına yönelik inceleme başlattı. Kurum, Ramazan Bayramı öncesinde et fiyatlarında gereksiz yere haksız kazanç elde edenlere göz açtırmayacak.

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısı yaptı. Konuyla ilgili konuşan TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını ifade etti.

Rekabet Kurumu kolları sıvadı! Fırsatçılara kötü haber

Müşteri-market-tedarikçi ağında hareketli zamanlar yaşanıyor. Marketlerde ücret farkı faturasının yasaklanması için uygulamalara başlayan Rekabet Kurumu,  yurt dışında uygulanan 'Süpermarket Ombudsmanlığı'nı Türkiye de de uygulamaya hazırlanıyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..

Rekabet Kurumu Başkanı'ndan zincir marketlerde etiket değişimi açıklaması

13 üretici ve tedarikçiye 878 milyon lira ceza kesen Rekabet Kurumu'nun bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini belirten RK Başkanı Birol Küle, marketlerde aynı gün değişen etiketler hakkında konuştu!

Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

Migros Ticaret, Rekabet Kurumu tarafından verilen 'Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle' yargıya başvuracağını duyurdu.

Rekabet Kurumu 'zincir marketler' için nihai kararı 22 Aralık'ta verecek!

Fahiş fiyat artışına ilişkin sorunlar gündemde yer edinmeye devam ederken perakende şirkerleri Rekabet Kurumu'na sözlü savunma verdi. Rekabet Kurumu'nun 'zincir marketler' için nihai kararını ise 22 Aralık'ta vereceği açıklandı. 

Rekabet Kurumu yatağan satışı Haberi

Rekabet Kurumu yatağan satışı



Rekabet Kurumu, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu varlıkların teklif sahipleri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı. 


Kurul kararları, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlandı. 


Buna göre, Kurul, Aviva Sigorta AŞ'nin Aviva International Holdings Limited'e ait yüzde 98,66 hissesinin Kibele B.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi. 


Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri AŞ ile gazete ve dergi yayıncısı teşebbüsler arasında imzalanması planlanan "Dergi Dağıtım Sözleşmesi" ve "Gazete Dağıtım Sözleşmesi"ne menfi tespit belgesi verildi. 


Kurul, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu varlıkların, teklif sahiplerinden Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ veya Alsim...