07 / 05 / 2024

RE/MAX konut satışı değerlendirmesi

RE/MAX konut satışı değerlendirmesi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mayıs ayı konut satış verilerine göre, Gaziantep'te Mayıs ayında 2 bin 143 konut satıldı. Gayrimenkul firması olan RE/MAX konut satışlarını değerlendirdi.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Konut satışları 2020'ye göre yüzde 59 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, 2021 Kasım ayında 178.814 adet konut satışı gerçekleşti. Açıklanan rakamlara göre; bu rakam Kasım 2020'ye kıyasla yüzde 59 oranında arttı

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

Konut satışında geçen yıla göre yüzde 23,5’lik artış!

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre, konut satışları, 2020 yılının aynı döneminde 624 bin adede ulaşarak yüzde 23,5’lik bir artış sağladı.

Konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 arttı!

2020 yılının ilk yarısında yüzde 32'lik artışla geçen yılın aynı dönemine göre 141 bin 374 daha fazla konut satıldığı belirtildi.

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Konut satışları geçen yıla göre ne kadar arttı?

Konut satışlarında 2019 yılının ilk iki ayındaki duruma göre belirgin bir şekilde artış görülüyor. Peki son dönemde yaşanılanlar konut satışlarını nasıl etkileyeceği kaygı uyandırıyor...

Adnan Polat: Konut satışında 1 milyon rakamını aşacağız!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, cazip gelişmelerin piyasaya olumlu yansıyacağı görüşünü dile getirirken, Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yeniden güçlenen güven ortamı ve alım süreçleriyle konut satışlarında 1 milyon rakamının aşılabileceğini belirtti.

RE/MAX konut satışı değerlendirmesi Haberi

RE/MAX konut satışı değerlendirmesi

 TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 oranında artarak 114 bin 800 oldu. Konut satışının arttığı illerden biri olan Gaziantep'te ise Mayıs ayında 2143 konut satıldı. Gaziantep'te 2015 yılı Mayıs ayında ise bin 997 konut satışı gerçekleşmişti. 2016 Yılının ilk 5 aylık döneminde de konut satışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. 2015 Yılının Ocak-Mayıs döneminde 9 bin 726 konut satılırken, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 9 bin 756 konut satıldı. 



Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, Gaziantep'teki konut satışlarını değerlendirdi. Uğur Tosun, Gaziantep'in Türkiye gayrimenkul sektöründe özel ve önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Gaziantep, gerek hızla artan nüfusu, gerekse de ekonomik...