29 / 04 / 2024

rezerv alanı ne demektir

rezerv alanı ne demektir

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında tespit edilen rezerv yapı alanı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. "Rezerv yapı alanı nedir? Rezerv yapı alanı nasıl belirlenir?" İşte yanıtı...

Rezerv alan ne demek?

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanları belirleniyor. Peki, Rezerv alan ne demek? Rezerv yapı alanları, kentsel dönüşümde hangi aşamada söz konusu oluyor?

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Şişli'de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki 3 parselin rezerv alan ilan edilerek, 27 ve 30 katlı rezidanslar yapılacağı iddiası tartışma yarattı. 

Yeni kentsel dönüşüm yasası gündemden düşmüyor: Her yer riskli ve rezerv alan ilan edilebilir! 

Gazeteci Bahadır Özgür, kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen 6306 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, halka detayların anlatılması gerektiğini söyledi. 

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...

rezerv alanı ne demektir Haberi

rezerv alanı ne demektir

Rezerv yapı alanı nedir?

Kentsel dönüşüm, bir kentte sorunlu ve gelişmemiş bölgelerin belirlenmesi ile söz konusu sorunların giderilerek, gelişime açık hale getirmek için yapılan yapılandırma çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönüşüm kapsamında "Rezerv yapı alanı" kavramı da bulunuyor. Peki "Rezerv alanı nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Rezerv yapı alanı, riskli bölgelerin ve riskli yapıların belirlenmesi üzerine buradaki yerleşimin taşınması için belirlenen alanları ifade ediyor. Burada bölgelerin ve binaların nitelikleri önemli bir rol oynuyor.


Riskli alan..

Bakanlık, TOKİ veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski olan alanlardır.


Riskli yapı..

Belirlenen riskli bölgelerde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yapılar, riskli...