03 / 05 / 2024

Risk analizi yaptırmayanların cezası

Risk analizi yaptırmayanların cezası

Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Peki apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartmanda risk değerlendirmesini kim yapar? Apartmanda risk değerlendirme raporu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptı! Ateca’nın yeni fiyatını görenler resmen gözlerine inanamadı!

Ağustos ayında tüm modellerinin fiyat listesini revize eden Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptığını açıkladı. Seat’ın zam haberinin ardından Ateca’nın yeni fiyatı merak konusu oldu.

Altın bilezik borcu olanlar yandı! Bilezik fiyatları tavan yaptı! 14 Temmuz Cuma altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza attı. Gram altın 1668 lira olurken altın bilezik fiyatları tavan yaptı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

A101 market yine yaptı yapacağını! Fiyatı 62.50 TL'ye düştü

Zamlardan bunaldığımız bir dönemde gereksinimlerimiz arasında yer alan ürünlerden birine zam bile yapılsa bu herkesi mutlu ediyor. A101 markette en çok tüketilen tuvalet kağıdına indirim yaptı. 16'lı tuvalet kağıdının satış fiyatında yüzde 10 indirim uygulandı. İşte detaylar.

Arabası olanlar dikkat: TÜVTÜRK muayene sisteminde değişiklik yaptı! Bu tarihe kadar yaptırın

Milyonlarca araç sahibi belli aralıklarla araçlarını muayene ettirmek zorunda. Fakat TÜVTÜRK muayene sistemi ile ilgili değişiklik yaptı. İşte merak edilen detayın ayrıntıları…

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Risk analizi yaptırmayanların cezası Haberi

Risk analizi yaptırmayanların cezası

Apartmanda risk değerlendirme raporu!


Risk analizi; bir kişi bile işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırmak zorundalar. Apartmanda tehlikeli olacak durumlar karşısında çalışanların can güvenliği açısında apartmanda risk değerlendirme formu büyük önem taşıyor.



İşyeri veya apartmanın risk değerlendirmesi yaparken izlenmesi gereken bir yol ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu doğrultuda izlenmesi gereken sıra aşağıda yer alıyor.


* İlk olarak iş yeri ya da apartmanın risk hususuna giren durumlar belirtilmesi,

* Yine iş yeri ya da apartmanın mevcut tehlikeleri belirtiliyor.

* Belirlenen risk ve tehlikelere karşı kontrol önlemleri tespit edilmesi,

* Hasar, zarar ve yaralanmanın şiddeti tespit edilmesi,

* Söz konusu tehlikeli durumların meydana gelme olasılığı yazılması,

* Şiddet...