23 / 12 / 2024

riski yapı tespit raporu

riski yapı tespit raporu

Riskli yapı tespitini yapan kuruluşların tespit sürecinin tamamı kamu denetimi altında olmalıdır. Riskli yapı tespit raporu tüm kat maliklerine tebliğ edilmeli ve itirazlar bu rapor üzerinden yapılabilmelidir.

Torun Center mühürlendi! Belediye aykırı yapılaşma tespit etti: Kolon kesmişler! 

Şişli'de Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan Torun Center, projeye aykırı yapılaşma tespit edilmesi sebebiyle mühürlendi. İşte detaylar... 

Ataşehir'deki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi, son günlerde yapılan denetimlerde ruhsatsız ve izinsiz inşa edilen pek çok yapı tespit ederek, yıkım işlemlerine hız verdi.

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2), 22 Ekim Pazar günü yapılacağı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...

riski yapı tespit raporu Haberi

riski yapı tespit raporu


Afet yasası veya güncel adı ile kentsel dönüşüm yasası artık çoğumuzun bildiği üzere riskli yapı tespiti ile başlıyor. Yasada bu raporların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kuruluşlar tarafından alınacağı belirtilmiş durumda ve birçok özel kuruluş da bu konuda şu an rapor tanzim ediyorlar. Bu raporların alımı ile ilgili de taşınmazdaki hak sahiplerinden herhangi birisi rapor tanzimi için bu kuruluşlara başvurabiliyor. Lisanslandırılmış kuruluş da taşınmaza gelerek bu taşınmazdan örnek alıyor ve raporunu tanzim ediyor. 


Buraya kadar aslında hiçbir sorun yok gibi gözüküyor ancak asıl sorun bu örneklerin bu taşınmazlardan alınması noktasında geçerli hukuki ve teknik kriterlerin uygulanıp uygulanmadığı noktasında düğümleniyor. İlgili yönetmelikler gereğince bu kuruluşların binanın yapısının sağlam olup olmadığı yönünde röntgen diye de adlandırabileceğimiz teknik film çekimi yapmaları gerektiği...