27 / 11 / 2024

riskli binalar raporu

riskli binalar raporu

Türkiye' de ilk kez kurulan kentsel dönüşüm laboratuvarı ile, risk analiz raporları 4 günde hazırlanırken, risk tespit onay süreci de bir aydan iki haftaya iniyor...

Kentsel dönüşümle yenilenemeyen riskli binalar için çözümler! İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan tek tek sıraladı! 

Kentsel dönüşümde zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor ve imar durumu sebebiyle dönüşüm süreci çıkmaza girebiliyor. Peki riskli binaların dönüşümü için çözümler neler? İşte İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan'ın konu ile ilgili önerileri...

600 bin riskli yapı stoku olan Bursa, konut ihtiyacı ve riskli binalar arasına sıkıştı!

Yaptığı açıklamada Bursa’da 600 bin riskli yapı stoku bulunduğunu dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm yavaş ilerlediği gibi ihtiyaç duyulan yeni konut ihtiyaçlarını karşılayacak oranda imalat yapılmadığını söyledi.

Büyükçekmece'de 54 bin konut yenilendi, 15 bin konut daha var: 6'ya gerek yok, 5 ve üzeri deprem bu binaları çökertir!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettirildiğine dikkat çekti ve riskli binalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Boğaziçi Üniversitesi’nin riskli yapıları için 3 yıl sonra onay çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'ndeki riskli yapı raporu bulunan öğrenci yurdu ve lojman binalarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için hazırlanan imar planı onayı 3 yıl sonra geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu binaların imar planını onayladı.

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

riskli binalar raporu Haberi

riskli binalar raporu


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylı ilk kentsel dönüşüm laboratuvarı Tektaş Kentsel Dönüşüm tarafından açıldı. Laboratuvarda sadece kentsel dönüşüm kapsamında binalardan alman örnekleri incelediklerini belirten Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, "Laboratuvarda son teknoloji cihazlar kullanılarak binalardan alman numuneler analiz ediliyor. Malzeme dayanımları ve binanın durumuyla ilgili rapor hazırlanıyor. Hazırlanan bu raporlar bakanlığa gönderiliyor" dedi.


4 günde rapor Kentsel dönüşüm laboratuvarı hizmete girmeden önce bakanlığa gönderilecek raporların 2 hafta gibi bir sürede hazırlandığını ifade eden Çatalkaya, bundan sonra laboratuvarda 4 gün gibi bir kısa sürede raporun hazırlanarak bakanlığa iletildiğini belirtti. Çatalkaya, bu sayede bakanlığın onay sürecinde hız kazandığını, artık risk tespiti onay sürecinin bir aydan iki haftaya düştüğünü söyledi. 


Kentsel dönüşüm kapsamında risk tespiti sürecine hız kazandırmak amacıyla 500...