14 / 05 / 2024

Rize dere ıslah çalışmaları

Rize dere ıslah çalışmaları

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur.

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Samsun'da büyük panik! 6 katlı bina tahliye edildi!

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışlarında bir binanın istinat duvarı çöktü. Park halindeki otomobili yamaca kaydığı olayda, 6 katlı bina tahliye edildi.

Bekir Pakdemirli'den Batman'a millet bahçesi müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Bakanlık olarak iki müjdem var Batman'a. Birincisi, Batman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, ikincisi ise millet bahçesi ve dere ıslahı" dedi.

Bitlis’te dere üstü ıslah projesinde yıkımlar başladı!

Bitlis'te dere üstü ıslah projesi kapsamında mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yapılar yıkılıyor.

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Rize Muradiye'deki 4 katlı bina yıkıldı!

Rize’nin Muradiye Beldesi’nde dere yatağında bulunan 4 katlı bina yıkılıyor. 45 yıl önce arazi yetersizliği nedeniyle derenin üzerine inşa edilen binanın yıkım çalşmaları başladı. 

Rize'de dere yatağına inşa edilen bina yıkılıyor!

Rize'de 40 yıl önce arazi yetersizliği sebebiyle dere yatağının ortasına inşa edilen; kurs, kütüphane ve cami lojmanlarının bulunduğu 4 katlı binanın yıkımına başlandı

Rize'deki bina yıkım çalışmaları sırasında çöktü!

Rize'nin Muradiye İlçesi'nde dere yatağına inşa edilen geçtiğimiz gün yıkımına başlanan 7 katlı bina çalışmalar sırasında çöktü.

Rize dere ıslah çalışmaları Haberi

Rize dere ıslah çalışmaları

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur." bilgisini verdi.


Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de 2003-2015 arasında bugünün rakamlarıyla 443 milyon 739 bin 444 lira yatırım gerçekleştirdiklerini, bu tutarın, 2016'daki harcamayla da 475 milyon 441 bin 991 liraya ulaştığını bildirdi.


Karadeniz'in Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olduğunu ve burada...