05 / 05 / 2024

rusya avm leri

rusya avm leri

Küresel gayrimenkul danışmanı Cushman & Wakefield tarafından yayınlanan son Avrupa Alışveriş Merkezleri Gelişme Raporu’na göre Türkiye 2013'ün ilk yarısında Avrupa'da en çok yeni alışveriş merkezi açan ikinci ülke oldu...

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kıran İstiklal Caddesi dünyadaki AVM'leri solladı! 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre İstiklal Caddesi, Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kırdı...

Deprem korkusu AVM'leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada yaşanan büyük depremlerin en çok perakende sektörünü etkilediğini söyledi.

2021 yılında 700 binden fazla yabancı, Rusya vatandaşlığı aldı!

Rusya İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında vatandaşlık verilen yabancı sayısının bir önceki döneme göre 79 bin artış göstererek, 735 bin 385’e çıktığını söyledi.

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgını AVM'leri ve ofisleri nasıl etkiledi?

JLL Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2021 Yarıyıl Raporu yayınlandı. Peki rapora göre pandemi sürecinde AVM ve ofis sektöründe neler yaşandı? İşte detaylar...

Yasakların kalkması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü Yasakların kalkmasının AVM'leri nasıl etkileyeceği ile ilgili bazı bilgiler verdi. İşte Isıgöllü'nün o açıklamaları...

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Akmerkez GYO AVM'leri tam kapanmada hizmet verecek!

Akmerkez GYO, müşterilerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermeye devam ettiğini, yeme içme alanında faaliyet gösteren belli mağazaların paket servisi olarak hizmet vereceğini açıkladı. 

AVM'lerde kira indiriminde hangi taraf ne istiyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, sektörleri olduğu gibi AVM'leri de etkiledi. Salgın sürecinde 2 ay kapalı kalan AVM'ler sorunlarına çözüm istiyor. 

Avrupa’da markalar AVM'leri terk ediyor!

Avrupa’da bir devir sona eriyor. AVM’ler ve alışveriş caddelerindeki lüks mağazalar iflaslarını açıklıyor. Bunların Türkiye mağazaları da olumsuz etkilenebilir. İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları..

AVM'ler ve markalar karşı karşıya!

Yılda 4 milyar TL’yi aşan ortak gider faturaları, markalar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi. Giderlerin azalmasına rağmen yaptıkları ödemelerin azalmadığını ve şeffaf davranılmadığını belirten markalar, durumun suiistimal edildiğini söylüyor. 

Pandemi sonrasında ofis ve AVM'leri neler bekliyor? 

GYODER Çözüm Platformu'nun beşinci toplantısında ofis ve AVM'lerde pandemi nedeniyle yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Toplantıda mevcut sorunlara yönelik çözümler konuşuldu. 

rusya avm leri Haberi

rusya avm leri

Küresel gayrimenkul danışmanı Cushman & Wakefield tarafından yayınlanan son Avrupa Alışveriş Merkezleri Gelişme Raporu’na göre Türkiye ve Rusya, 2013'ün ilk yarısında tüm Avrupa'da açılan toplam AVM alanının yaklaşık yarısı kadar yeni AVM alanını hizmete açtılar. Rapora göre Türkiye, Avrupa’da en çok yeni alışveriş merkezi açan Rusya’nın ardından ikinci sırada yer alıyor.


Yaklaşık 150 milyon m² toplam brüt kiralanabilir AVM alanına sahip Avrupa’da bu rakama, 2013'ün ilk yarısında yaklaşık 1,8 milyon m² yeni alan eklendi. Türkiye, 2013'ün ilk altı ayında 422.500 m² brüt kiralanabilir alan tamamlanmasıyla ikinci sırada yer alırken Rusya, tüm Avrupa genelinin %25'ine tekabül eden yaklaşık 456.200 m²’lik alışveriş merkezi alanını hizmete sokarak lider oldu. 


Rusya ve Türkiye’yi takiben İngiltere 182.600 m² ile üçüncü sırada, Polonya ve Almanya ise 214.200...