29 / 07 / 2024

rusya dolar yasağı son dakika

rusya dolar yasağı son dakika

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD yönetimi ülkedeki bankalara, Rusya Hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemeleri durdurma kararı aldı..

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

Ticarette dengeler değişiyor! O ülkeler ABD’nin dolar tekeline karşı kazan kaldırdı!

Ülkeler arası ticarette ABD dolarının kullanımı bazı ülkelerin tepkilerine neden oluyor. Rusya ve Çin gibi ülkeler ise uluslar arası ticarette dolar tekelini kırmak için adımlar atmaya başladı.

Elinde dolar olanlar yasa boğulacak! İslam Memiş ilk kez bu kadar net konuştu! 1 dolarınız bile varsa hemen bakın!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elimde dolar olanları yasa boğacak bir açıklamada bulundu. İlk kez bu kadar net konuştu! 1 dolarınız bile varsa hemen bakın!

Altın fiyatlarıyla ilgili çılgın senaryo! Altında Rusya rallisi mi geliyor?

Rusya, tavan fiyat uygulamasının ardından Avrupa'ya ve karara destek veren ülkelere petrol satışını yasaklamıştı. Rus petrolünde, 1 gram altına denk gelen 60 dolar tavan fiyata karşılık, altın ile ödeme yapılması senaryosu gerçek olursa altının ons fiyatının 1800 dolardan 3600 dolara yükselmesi bekl

Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Doların tahtı sallanıyor! İkinci darbe de geldi! Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, kararı resmen açıklandı! İşte ayrıntılar...

Altın ve dolar derken darbe çok büyük yerden geldi! Cebinde 1 kuruşu olanları bile ilgilendiriyor

Herkes altın ve dolar fiyatlarını takip ederken, asıl darbe emtia fiyatlarından geldi. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını durdurmasıyla birlikte emtia fiyatlarında yeniden yükseliş başladı.

Yüksek dolar kuru vatandaşı yumurtadan da etti

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tırmanan yem fiyatlarındaki önlenemez yükselişe dolar/TL kurunun etkisi, enerji ve iş gücü gibi maliyetler de eklenince vatandaşın bütçesinde yumurta başlı başına bir harcama kalemi olarak öne çıktı. İşte yumurta hesabıyla enflasyonun seyri...

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

rusya dolar yasağı son dakika Haberi

rusya dolar yasağı son dakika

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra ABD ve birçok Batılı ülke Rusya'ya yaptırım uygulamaya başladı. ABD yönetimi de Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar açıkladı. ABD, Moskova'ya tahvil ödemeleri yapmak için alternatif fon kaynakları bulması yönünde baskı yapmak için Rus hükümetinin ABD bankalarına dolar cinsinden ödemelerini durdurma kararı aldı.

ABD Hazinesi sözcüsü, adımın Rusya'nın rezerv kullanımını etkisiz hale getirmek ve ödemeyi zamanında yapmamak için tasarlandığını belirtti.

 

Moskova'nın 15 uluslararası devlet tahvili var

Rusya'nın geçen Pazartesi bir ödemesi vardı. Daha önceki temerrüt uyarılarına rağmen, Rus hükümeti uluslararası yatırımcılara karşı yükümlülüklerini hiçbir zaman kaçırmadı. Son olarak 2035 vadeli Eurobond'un 102 milyon dolarlık kupon ödemesini yaptı.

Bloomberg'in raporuna göre; bu ödemenin ardından dikkatler 2 milyar dolarlık itfaya çevrildi. 4 Nisan'da yapılması öngörülen 2 milyar dolarlık geri ödeme yılın en...