26 / 05 / 2024

rusya ekonomisi ne durumda

rusya ekonomisi ne durumda

Rus ekonomisi nisan ayında yüzde 12, 2020 yılının ocak-nisan döneminde ise yüzde 1,9 küçüldü.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Lisa K. King kimdir? Ford Otosan’da hangi görevleri üstlendi?

Lisa K. King  nerede okudu? Rusya’da ne iş yaptı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte Lisa K. King’in hayatı...

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Akaryakıtta son dakika! Rusya o ülkelere petrol satmayacak! Benzin ve motorin fiyatları ne olacak? 

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Ford Transit Custom,minibüs,kamyonet fiyatları ne kadar? İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi

Yakıt ekonomisi sağlayan ve tüm modellerde, yolcularınıza kolay bağlantını keyfi sunan Ford transit modelleri 2023'te de çok tutulmaya başladı. Peki Ford Transit Custom,minibüs,kamyonet 16 Ocak 2023 fiyatları ne kadar? 

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Hurda fiyatlarına rekor zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Kömür ve demir cevheri fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı ile fırlarken hurda fiyatlarında da agresif hareketlilik yaşamakta. Hurda fiyatlarına rekor zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

Emtia piyasalarında son durum ne? Altın, gümüş, buğday, mısır, Brent petrol fiyatları yükseldi mi? 

Türkiye’nin diplomatik girişimleri sonrasında Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle buğday fiyatında yüzde 6'nın üzerinde düşüşler yaşandı. Peki emtia piyasasında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Birleşmiş Milletler'den flaş açıklama. Rusya ne yapacak?

Ukrayna, Türkiye ve BM delegasyonlarının, tahıl koridoru kapsamında 31 Ekim günü 14 geminin hareket planı ve 40 gemiye yapılacak denetimler konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Rusya dün yaptığı açıklamada anlaşmayı askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Metal primleri uçuyor! Borsaya Rusya etkisi

Londra Metal Borsası’nda (LME) bakır stoklarının yüzde 60’ını Rusya kökenli markalar oluşturunca Avrupalı alıcıları da bir telaş sardı. Rus madencilik sektörüne yönelik son yaptırımlar nedeniyle 2023 yılında Avrupalı bakır alıcılarının ödeyeceği primlerin de rekor seviyeye çıkması bekleniyor.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

BM ve IMF gibi kuruluşların dünyanın diğer ekonomilerine zarar verdiği için uyardığı Amerikan Merkez Bankası ne zaman duracak? İşte herkesin merak ettiği, "her şey ne zaman normale dönecek? sorusuna ışık tutacak yanıtlar.

rusya ekonomisi ne durumda Haberi

rusya ekonomisi ne durumda

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan “Ticari Faaliyetlerin Görünümü” adlı raporda, mart ayında yüzde 0,8 büyüyen Rus ekonomisinin nisan ayında yüzde 12 küçüldüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Rus ekonomisinin yılın ilk dört ayında ise yüzde 1,9 küçüldüğünün kaydedildiği raporda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkede alınan önlemler ve yabancı ülkelerin ekonomik durumlarında yaşanan düşüş nedeniyle Rus sanayi ve hizmet sektörlerindeki durumun kötüleştiği ifade edildi.

Nisan ayında en büyük düşüşün, ekonominin tüketici talebine odaklanan sektörlerinde gözlendiği bilgisine yer verilen raporda, nüfusa sağlanan ücretli hizmetlerin hacminin nisanda yıllık bazda yüzde 37,9 düştüğüne işaret edildi.

Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 5 küçüleceği tahmininde bulunan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2021 ise yüzde 2,8 büyüme...