03 / 05 / 2024

rusya emlak balonu

rusya emlak balonu

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak ve kira piyasası hakkında açıklama: Dengeye kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Emlak ve kira piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan dengeye kavuşacak diye belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır" dedi.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Türkiye'de konut satışları, geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 20,1 yükseliş kaydetti. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların akınına uğrayan Türkiye'deki emlak alanında gelecek günlerde yeni bir hareketlenme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Rusya'da ev fiyatları arttı mı?

Rusya'da emlak sektörü hareketli seyrediyor. Ucuz kredilerin ardından sektörde talep patlaması yaşandı. Peki Rusya'da ev fiyatları ne kadar oldu?

rusya emlak balonu Haberi

rusya emlak balonu

Rusya’da emlak satışlarını canlandırmak için kredi musluklarının açılması borçlardaki ciddi artışı da beraberinde getirdi. Rusya vatandaşlarının vadesi geçen ipotekli konut kredisi borçları son bir yılda yüzde 35 artarak 80 milyar rubleye (1,26 milyar dolar) yükseldi.

Ekonomistler, zamanında ödenmeyen ipotek kredi borçlarının artmasının ülkede yeni bir “emlak balonu”na yol açabileceği endişesine dikkat çekiyor.

TürkRus'ta yer alan habere göre; 2018 yılında Rusya vatandaşları 3 trilyon ruble tutarında ipotek kredisi aldı. Bu rakam bir önceki yıla göre 1,5 kat fazla.

Rusya’da 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yasa, işsiz kalan veya çalışma kabiliyetini yitiren kişilere, ipotek kredileri için altı ay süreliğine borç erteleme hakkı verilmesini...