07 / 05 / 2024

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkiler mi

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkiler mi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

Tekfen Holding’in kurucu ortaklarından Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti. TÜSİAD ve DEİK’in de kuruluşunda yer alan Gökyiğit, Türki Cumhuriyetler ile ilişkilerin güçlendirilmesine sağladığı katkılardan dolayı ‘Aksakal’ lakabıyla onurlandırılmıştı.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

Kardeş(!) Suudilerden Türkiye'ye büyük şok! Yasak geldi

Uzun süren gergin ilişkilerin ardından ekonomik durumun da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan, Türkiye’ye beklenmedik bir hamle yaptı. İlişkilerin düzelmesi çabasıyla yapılan ziyaret hamlesine Suudiler seyahat yasağı ile karşılık verdi.

İstanbul’daki Rusya-Ukrayna zirvenin ardından altın-dolar düştü, borsa yükseldi

İstanbul’da Rusya ile Ukrayna arasında yapılan barış müzakerelerinin ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Altın ve dolar düşerken, borsa yönünü yukarı çevirdi. Peki altın, dolar, euro ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? İşte detaylar…

Ukrayna krizi, Türk müteahhitleri etkileyebilir!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş küresel çapta 3. Dünya Savaşı korkusu yarattı. Hem Rusya hem de Ukrayna ile pek çok inşaat malzemesi ithalat ilişkisi bulunan Türkiye bu krizden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Dev Şirketlerden Rusya Kararı!

Enerjiden otomobile, yapımdan internete pek çok alanda dünya devi olan şirketler, Rusya ile bağlarını koparma kararı aldı. İşte o şirketler…

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, otomotiv sektörünü sekteye uğrattı. Bu durumda Rusya'ya bir yaptırımda otomobil devlerinden geldi. Ünlü otomobil üreticileri Rusya'da üretimi durdular. Sektör yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yeni zamlar kapıda mı?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaştan ötürü dünyada milyarlarca insan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Özellikle gıda temin etme konusunda. ABD merkezli gıda ve tarım analisti Alex Smith konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkiler mi Haberi

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkiler mi

Rusya ve Türkiye arasında yaşanan olumsuzluklardan sonra esen barış rüzgarı iki ülke arasında ticareti de olumlu yönde etkileyecek. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda. Dünyanın alım gücü en yüksek ülkelerinden biri olan Rusya’yı yok sayamayız. Hükümetin attığı adımı destekleyici atılımlar yapmamız gerekiyor. Türkiye’yi Rusya’da tanıtmamız gerek” dedi.  


Türkiye ve Rusya’nın 24 Kasım’da yaşan uçak krizinden sonra iki ülke arasındaki ticaret de askıya alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında esen barış rüzgarları, piyasalara hemen olumlu yansımaya başladı. Turizm sektörü başta olmak üzere,  gıda, tekstil gibi sektörler oldukça ümitli. Gayrimenkul sektörünün de bu esen rüzgardan en çok etkilenen sektörlerden biri olması bekleniyor.

Hamit Demir: “Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’...