07 / 05 / 2024

Rusya turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp

Rusya turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını alt üst edecek karar Rusya’dan geldi. Bu karar akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döneceğe benziyor. İşte detaylar!

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar 105 gemi geçti, taşınan tahıl miktarı 2 milyon 500 bin ton civarına yakınlaştı. Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı?

Buğday fiyatları Putin'in açıklamalarıyla uçuşa geçti! Ekmeğe zam kapıda!

Ekmeğe arka arkaya gelen zamlardan sonra elektrik ve doğalgaza da yeni zamlar geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'tahıl koridoru açıklaması ile buğday fiyatları da zirve yaptı. Buğday, elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra ekmeğe de yeni zam göründü. 

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tahıl koridoru açıklaması ardından tahıl fiyatları yükseldi. Bu durum ise akıllara tek bir soru getirdi: Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?

Buğday fiyatlarında deprem! Buğday fiyatları yükseldi mi? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tahıl rotasoyla ilgili açıklamaları buğday fiyatlarında deprem yarattı. Peki buğday fiyatları yükseldi mi? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

Avrupa Rusya'nın kestiği gazın yerini dolduracak formülü buldu

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini Avrupa'dan rubleyle yapmasını istemesinin ardından başlayan krizde vanaları kapanan Avrupa, gaz tedariğini sağlama almanın yolunu buldu. Avrupa ülkeleri bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmek için rotayı Azerbaycan'a çevirdi.

Buğday fiyatları dip seviyeden geri geldi! TMO ilk alımlara başladı 19 Temmuz güncel buğday fiyat listesi

Buğday fiyatları Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle gösterdiği artışın ardından düşüş rotasına girdi. Toprak Mahsulleri Ofisi de Türkiye'de buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yapmıştı. Yaşanan düşüşler Türkiye'yi nasıl etkiledi borsada buğday ve arpa fiyatları kaç lira oldu?

Rusya turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp Haberi

Rusya turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp

Turizmde Rusya pazarının yaklaşık yüzde 25-30 daralmasının yıllık yaklaşık 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği, yan sektör ile birlikte kaybın 4,5 milyar dolara kadar ulaşabileceği bildirildi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'yi en fazla ziyaret eden ülkeler sıralamasında her zamanki gibi ilk sırayı Almanya, ikinci sırayı Rusya aldı. Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artarak 4,4 milyon kişi oldu. 


Rusya Federasyonu, Türkiye'nin özellikle de Antalya bölgesinin sadece geçen yıl değil, son 10 yıldaki en önemli pazarlarından biri haline geldi. 


Rapora göre, Rusya'da 2014 yılı eylül ayında başlayan ve etkisi devam eden yüzde 100'e yakın devalüasyon ülkede ekonomik anlamda bir panik havası oluşturmaya başladı, bu durum Rus halkının seyahatten vazgeçmelerine...