17 / 05 / 2024

Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme

Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme

Lübnan'daki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme çalışmaları tamamlandı.Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.

Fransa'da 1 Euro'ya satılık ev! Sadece iki şart aranıyor!

Fransa’nın Saint-Amand-Montrond kasabasında yer alan iki katlı bir ev 1 sadece 1 Euro'ya satılıyor. Fakat söz konusu evi satın alan kişinin 136 bin dolarlık tadilat masrafının yanı sıra kasabada yaşamayı da kabul etmesi gerekiyor.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Ekonomide iki bilinmeyenli denklem! Ortodoks politikalara dönülecek mi? Yoksa Heterodoks politikalara devam mı?

Piyasalar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulacak yeni kabineyi merakla bekliyor. Ekonomi yönetiminin kimlerden oluşacağı ve uygulanacak ekonomi politikaları ise en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

Zürafa Sokak dünya markası olacak! Yıkımlar haftaya başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokakları dönüşüm projesi için Saint Benoit Fransız Lisesi'nde toplantı yapıldı ve haftaya ilk yıkıma başlanacağını belirlendi. 

Messi'nin PSG'ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

Fransız kulübü Paris Saint Germain'e (PSG) transfer olan dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi'nin ücretinin bir bölümünü "PSG Fan Token" olarak alacağının açıklamasıyla beraber kripto paralarda hareketlilik yaşanması bekleniyor. 

Karayipler'de 39 lüks villa inşa edilecek!

Storm Gonsalves isimli gayrimenkul geliştiricisi Karayipler Saint Vincent ve Grenadinler ada ülkesinin bir parçası olan Bequia'da 39 lüks villa inşa etmeye hazırlanıyor.

Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme Haberi

Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Lübnan'daki Saint Georges Ortodoks Kilisesi'ni yeniledi.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın Akkar bölgesindeki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan kilisedeki yenileme çalışmalarının ve çevre düzenlemesinin tamamlandığı bildirildi.


Türkmenler ile Arap Ortodoks Hristiyanların karşılıklı anlayış, saygı, barış ve hoşgörü içinde yaşadığı köyde, Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.


Köyde yaşayan hem Müslüman hem de Hristiyanlar tarafından memnuniyetle karşılanan projenin bir buçuk ayda tamamlandığını kaydeden TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, TİKA olarak din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan tüm insanların hizmetinde olduklarını ifade etti.


"Biz bu anlayışın önemini bir çok din ve 18 mezhebin var olduğu Lübnan'da daha iyi hissediyoruz" diyen Erbir, farklı dinlere ait mabetlerin yenilenmesini de üstlendiklerini, benzer projelerin uygulamasına devam...