10 / 05 / 2024

Samsun otelinde son durum

Samsun otelinde son durum

SAMSUN’da yapımı tartışma konusu olan ve Mimarlar Odası tarafından imar mevzuatına aykırı olduğuiddiasıyla yargıya taşınan 5 yıldızlı Sheraton Oteli, 14 Şubat’ta hizmete açılıyor. 150 milyon dolarlık otelin 221 odası bulunuyor.

Son dakika Samsun'da deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de Samsun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacak! Başvuru için detaylar ve şartlar!

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 28 Nisan olan ilanın merak edilen detayları haberimizde yer alıyor...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika fırsatı! Uygun fiyata kiralık kafeler!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da bulunan iki adet kafe için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Samsun'da kentsel dönüşüm yatırımları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemeler yaptı. İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgiler de alan Çiğdem Karaaslan, hastanenin 900 yatak kapasitesi bulunacağını ifade etti ve hastanenin 2023'te açılacağını belirtti.

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

Samsun Canik kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik'te hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, inşaat çalışmalarının yüzde 22'sinin tamamlandığını dile getirdi. 

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'da 11 bin 539 konut projesi hayata geçiriliyor!

Türkiye'nin 80 vilayeti ile Samsun'un da bu hizmetlerden payına düşeni aldığını belirten Erdoğan, Samsun'a son 18 yılda toplam 30 milyar TL'yi geçen yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, Samsun'da 11 bin 539 konut projesinn de hayata geçirildiğini belirtti.

Samsun otelinde son durum Haberi

Samsun otelinde son durum

Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü’nün kullandığı kamuya ait araziye 2012 yılında Sheraton Oteli’nin inşaatına başlandı. Önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı daha sonra 115 metreye düşürüldü. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiği belirtilerek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gerekçeli görüş sundu. Sonuç alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1’inci İdare Mahkemesi’ne dava açtı.



YARGININ DURDURMA KARARINA RAĞMEN YAPIMI SÜRDÜ


Mahkeme 2013 5 Eylül’de inşaatla ilgili olarak ’Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği’ gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aynı yıl Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi kararı onadı. Yargı kararına rağmen yapımı devam eden Sheraton...