02 / 05 / 2024

sanal para birimleri

sanal para birimleri

Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, Bitcoin benzeri sanal paraların Türkiye için de gerekli olduğunu söyledi. 

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'

Geçmiş dönemlerde söyledikleri ile kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Elon Musk’tan yatırımcılara Dogecoin’e konusunda uyarı geldi. Musk, The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşarak yatırımcılara, “Dogecoin üzerinden bahse girmeyin!” dedi.

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bir zaman önce durgunlaşan ve sonra düşüş ivmesine giren kripto piyasalar tekrar hareketlenmeye başladı. Son trend BRC-20 kripto para birimleri de bu çıkıştan payıma düşeni elde etti. 

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Milyarder girişimci Elon Musk, son dönemde yapay zeka alanında yatırım yapacağını açıkladı ve kripto para dünyasından çıkacağı sinyallerini verdi. Kripto para birimleri hakkındaki tweet'leriyle bilinen Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada artık yapay zeka ile ilgilendiğini belirtti.

Bitcoin devrilme noktasında olabilir! Analistler bu verilere dikkat çekti!

Bitcoin'in (BTC) geçmiş verilerini ele alan bir analist, bu verilere işaret ederek sanal para biriminin dönüm noktasından bahsetti!

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı.

Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin yükseliyor!

Kripto para birimleri hala aktif. Yeni yılda sert bir düşüş yaşayan majör kripto para birimi Bitcoin yükselişini sürdürüyor. Bitcoin, son altı ayda zirve yaptıktan sonra Ağustos 2022'den bu yana en yüksek değerine ulaştı.

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Gelişen bazı ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, TL’nin, ABD Doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. Türk Lirası, 2023 yılının başından bugüne kadar dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer yitirdi.

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

Dijital çağa uyumlu olarak alışverişten muayeneye kadar hemen her şey sanal dünyada var olmaya başlıyor. Merkez Bankası aldığı son kararla, bu yönde önemli bir adım attı. Peki dijital para nerelerde kullanılacak? Türk Lirası ne zaman dijitalleşiyor? İşte ayrıntılar…

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

TL, KKM hesabı ve döviz talebini sınırlayan para politikalarına rağmen kan kaybından kurtulamadı. 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında TL, Arjantin Pesosu ve Mısır Lirası’ndan sonra en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

Doların fırlayacağı tarih belli oldu! 9 dev kurum peş peşe açıkladı! Bu açıklama ilk kez yapıldı! Gözünüzü açın!

Dolar endeksinde dalgalanmalar devam ediyor. Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında düşük seviyelerde işlem görmeye devam ederken, doların fırlayacağı tarih açıklandı. 9 dev kurum peş peşe açıkladı! Bu açıklama ilk kez verildi! Gözünüzü açın!

Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Fed faiz kararı sonrası değer kaybeden dolar kuru gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmeye de devam ediyor. Doların ne kadar olacağını merak edenler için Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.

sanal para birimleri Haberi

sanal para birimleri

Bitcoin Türkiye'de de yayılmaya başladı. Dünyanın kullandığı Bitcoin, doların tahtını sallıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, dolar başta olmak üzere yabancı paranın baskısından kurtulmak için milli sanal para sistemine girmemiz gerektiğini ifade etti. 


Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, "Blok zinciri teknolojisiyle tüm nesnelerin ve işlemlerin gerçek ve değiştirilemez kaydı herhangi bir otoriteye ihtiyaç olmadan tutulabilecek. Devletler, bankalar ve varlığın kanıtını sağlayan tüm aracıların ortadan kalkması söz konusu. Böylece işlemler direkt olarak alıcı ile satıcı arasında güvenli bir şekilde anlık ve 7/24 gerçekleştirebiliyor. Ayrıca sanal para birimleri dünya üzerindeki toplam miktarı ve o anki ticari hacmi takip edebileceğimiz kadar şeffaftır" dedi. Gelecekte...