04 / 05 / 2024

sanayi üretimi ağustos

sanayi üretimi ağustos

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış (ham) sanayi üretim verisi ağustos ayında yıllık yüzde 8,47 artarak 2014 ağustos ayından bu yana en yüksek artış hızına ulaştı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

Ağustos Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ağustos Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 13 milyon 760 bin TL sermaye bedeli ile Ali Vural Ak tarafından kuruldu.

TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi ekim ayında yüzde 0,4 daraldı

Sanayi üretimi ekim ayında, aylık olarak yüzde 0,4 düşüş gösterirken, yıllık bazda da yüzde 1,1 yükseldi. Buna göre, piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,2 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 2 yükseliş yönünde ilerledi. İşte haberin detayları...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Mersin'de 3 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! İhalesi 23 Ağustos'ta!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan sanayi depolama alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3,4 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılının ilk iki çeyreğinde yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, temmuz, ağustos, Eylül'de üst üste düşerek 3. çeyreği yüzde 3,4’lük kayıpla tamamladı. 

Volta elektrikli bisiklet ne kadar? En ucuz Volta bisiklet kaç TL? İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi

Yaz mevsiminin gelmesi ve benzin fiyatlarının dalgalı seyrinden sonra vatandaşlar elektrikli bisikletlere merak salmaya başladı. Bugün VOLTA üretimi olan VB7 modelinin fiyat ve özelliklerini listeledik. Peki Volta VB7 ne kadar? İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

sanayi üretimi ağustos Haberi

sanayi üretimi ağustos

Sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 8,47 düzeyinde artarak son 12 ayın en yüksek artışını kaydetti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış (ham) sanayi üretim verisi ağustos ayında yıllık yüzde 8,47 artarak 2014 ağustos ayından bu yana en yüksek artış hızına ulaştı. 


Analistler, sanayi üretimindeki bu hızlı artışın piyasa beklentisinin çok üzerinde olduğunu, aylık dalgalanmaların gelecek dönemde de devam edebileceğini ifade ediyor.


AA muhabirine sanayi üretimi ve yıllık büyüme hakkında değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, ağustos ayında sanayi üretimi (arındırılmamış) yıllık bazda yüzde 8,5 artışla beklentilerin çok üzerinde bir değişim gösterdiğini vurguladı.


Ağustos ayında imalatçı sektörlerin ana girdisi olan "enerji ve altın hariç ara malı ithalatının" geçen yılın aynı ayına göre yüzde 175 gibi...