28 / 04 / 2024

sasa polyester satışı

sasa polyester satışı

SA SA Polyester satıldı. Rekabet Kurulu, Sabancı Holding’in SA SA Polyester’ de sahip olduğu yüzde 51 hissenin Indorama Netherlands B.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi

Sasa Polyester'in yüzde 51 hissesinin devralınması için başvuruda bulunuldu!

Hacı Ömer Sabancı Holding'in Sasa Polyester Sanayi AŞ'deki yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlands BV tarafından devralınması için başvuruda bulunuldu. Devri başvurusu, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

İsmail Gülle: Sakıp Ağa hayatta olsa SASA’yı satmazdı!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, SASA Polyester A.Ş.’nin satışı hakkında Sakıp Ağa hayatta olsaydı satmaz, sonuna kadar direnirdi, o tüm sektöre ilham verendi” dedi...

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Honeywell, son jenerasyon Honeywell Oleflex™ teknolojisi ile, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini Türkiye’de inşa etmesine yardımcı olacağını açıkladı. Tesis bir senede 1 milyon ton propilen üretmeyi amaçlıyor.

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

Mehmet Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapar? Nereli?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu kimdir? Mehmet Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Erdemoğlu Ne iş yapar? Mehmet Erdemoğlu Nereli?  İşte Mehmet Erdemoğlu`nun yaşamına dair merak edilenler.

İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İbrahim Erdemoğlu`nun biyografik bilgisi.

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Sasa Polyester 2022 yılında karını 15 kat artırdı! 

Sasa Polyester 2022'nin dördüncü çeyreğinde 2,58 milyar TL net dönem kârı elde etti. Şirket geçen senenin son çeyreğinde 710 milyon TL zarar etmişti.

Patron çok net konuştu! Sasa Polyester’den borsa açıklaması!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa’dan önemli bir açıklama geldi. Borsa İstanbul’da işlem gören ve en fazla takip edilen hisselerden Sasa Polyester’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, hisseler ile ilginç bir açıklama yaptı.

Borsayla ilgilenenler dikkat! 20 milyar dolarlık yatırımın yol haritası netleşti

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinde yol haritası netleşti. İşte tüm detaylar...

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Sasa'ya ilişkin önemli mesajlar verdi. Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını dile getiren Erdemoğlu; “O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum" dedi.

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi AŞ’nin paya dönüştürülebilir tahvil itfası dahilinde 15,8 milyon Türk Lirası nominal değerli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Tahvillerde dönüştürme fiyatı, 1 lot için 1,78 euro olarak belirlendi.

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

sasa polyester satışı Haberi

sasa polyester satışı

Sabancı Holding, Sasa Polyester’de sahip olduğu ve yüzde 51 paya denk gelen 110.3 milyon lira nominal değerli hissenin tamamını Tayland merkezli Indorama Ventures Public Company Limited’in Hollanda’daki iştiraki Indorama Netherlands’a 62 milyon dolara satmak için anlaştığını Nisan ayında açıklamıştı. Satış sonrasında Sabancı Grubu’nun, Sasa’da hissesi kalmadı. SASA’nın yüzde 49’u Borsa İstanbul’da işlem görüyor.


Bazı tekstil sektörü temsilcileri, Sasa’nın Türkiye için stratejik bir şirket olduğu gerekçesiyle satış işlemiyle ilgili şikayette bulunmuştu.


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Sabancı Holding’in gözden çıkardığı SASA için “Köfte markası bile daha pahalıya satılıyor. Elbette şirketlerin kararlarına karışma hakkımız yok. Ancak bizler Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız ve konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz” açıklamasını yapmıştı.


‘Milli değere sahip çıkalım’


SASA Polyester...