22 / 07 / 2024

satılık konut sayısı ekim 2019

satılık konut sayısı ekim 2019

FuzulEv’in “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması, Türkiye’de son 10 yılda konut satışlarını en çok artıran şehirleri ortaya çıkardı. Verilere göre, Türkiye’de konut satışları yüzde 2.919 ile en çok Mardin’de artış gösterdi.

Konutta Ekim ayı beklentisi!

Ekim ayında konut satışı kredi faizi yoluyla sağlanan onca desteğe rağmen hem eylül ayma göre, hem de Geçen yılın ekim ayına göre az da olsa geriledi. Ancak kredi faizlerinin düşürülmesiyle konut satışlarının ivme kazanması planlanıyordu.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Satılık konut fiyatlarında yüzde 10-15'lik gevşeme bekleniyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamalarda satılık fiyatlarında yüzde 10-15'lik bir gevşeme beklediğini söyledi.

Yazlık bölgelerdeki satılık ve kiralık konut fiyatları enflasyonun altında kaldı!  

Yazlık bölgelerdeki kiralık ve satılık konut piyasasındaki fiyatlar nominal olarak artarken, birçok beldede reel değişim enflasyonun altında kaldı.

Mayıs'ta kira bedelleri yüzde 1 arttı, satılık fiyatlarda artış olmadı!

Türkiye genelinde mayısta konut arayanların yüzde 51'i kiralık, yüzde 49'u satılık konut ararken; kiralık bedellerde artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!

2024'ün başından itibaren yabancıların ülkemizden konut satın alımındaki talepler düşmeye devam ederken bu yılın ilk dört ayında Rusların satın aldığı konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 59 düştü.

Satılık konut ilanlarının arka yüzü! Gerçek düşüş daha sert! İstanbul'da ev fiyatları dolar bazında yüzde 20 düştü!

Sahibinden.com'daki verilere göre İstanbul genelinde satılık ev fiyatlarının dolar bazında yüzde 20 düştüğünü söyleyen yatırımcı Bora Özkent, ilan fiyatlarının arka yüzünden bahsederek gerçek düşüşün daha sert olduğunu açıkladı.

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!

Mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları artarken, satılık konut fiyatları da düşüyor. Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk merak konusu olurken, uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada piyasanın zaman içerisinde kendisini realize ettiğini belirtiyor.

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

Marmara bölgesinde en fazla satılık konut stokunun olduğu il belli oldu! 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor

Mart 2024 döneminde satılık konut stok adetleri toplamı, bir önceki aya kıyasla yüzde 3 oranında artarak 983 bin 520 adet oldu. Marmara bölgesinde ise o ilde toplam 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor...

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

satılık konut sayısı ekim 2019 Haberi

satılık konut sayısı ekim 2019

Türk gayrimenkul sektörünün son 10 yılda yaşadığı başarı hikayesini rakamlar da ortaya çıkardı. FuzulEv tarafından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kullanıp düzenlenen “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması kapsamında 2008 yılında Türkiye genelindeki 81 ilde 427 bin 105 seviyesinde olan toplam konut satışı, 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 adet oldu.

TÜRKİYE DÜNYANIN LİDER ÜLKELERİ ARASINDA

2008 ve 2018 yılları arasındaki 10 yılda konut satışlarının yüzde 222 yükseldiğini kaydeden FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye’nin konut satışı artışında dünyanın lider ülkeleri arasında bulunduğunu açıkladı. TÜİK verilerini kullanarak gerçekleştirdikleri araştırmayla, son 10 yılda Türkiye’de konut satışlarını en fazla artıran şehirleri de ortaya koyduklarını ifade eden Eyüp Akbal, araştırmayla ilgili detayları paylaştı. Akbal, Kocaeli’de 2008 yılına ait verilerin olmaması nedeniyle, araştırmaya 80 ilin dahil edildiğini sözlerine...