24 / 07 / 2024

Şebinkarahisar heyelan sorunu

Şebinkarahisar heyelan sorunu

Jeolojik yapısı nedeniyle zemini sağlam olmayan Şebinkarahisar ilçesinde yaşayan vatandaşlar kendilerine tahsis edilen afet konutlarında ikamet yerine, heyelan bölgelerindeki evlerinde adeta ölümü göze alarak yaşamayı sürdürüyor.

Çorum Kırkdilim’deki heyelan sorunu tünelle çözülmeli!

İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi’ndeki heyelan nedeniyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Toprak kayması devam eden ve 5 yıl önce hizmete açılan yol kapatılıp bakıma alınacak.

Karabük'te heyelan sonucu 14 ev tahliye edildi!

KARABÜK 'te, tek ve iki katlı eski evlerin bulunduğu sokakta toprak kayması sonucu heyelan meydana geldi. 14 bina tahliye edildi.

Trabzon Yeşilyurt Mahallesi'nin su sorunu çözüldü!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) gerçekleştirdiği çalışmalar ile Ortahisar ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu ortadan kaldırıldı.

Antalya - İzmir karayolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı!

Antalya 'nın Korkuteli ilçesi Tahtalıbeli mevkisindeki heyelan nedeniyle Antalya - İzmir karayolu trafiğe kapatıldı. Antalya - İzmir karayolunda teknik inceleme başlatıldı.

Antalya-İzmir karayolunda heyelan meydana geldi!

Antalya-İzmir karayolu, Korkuteli ilçesi Tahtalıbeli mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, heyelanın devam etmesi nedeniyle yolu trafiğe kapattı..

Afyonkaranisar'da 20 yıllık arsa sorunu çözüldü!

Afyonkaranisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde 20 yıldır süren arsa sorunu çözülerek 15 hak sahiplerine tapuları verildi. O dönemden bu yana 15 hak sahibi ne arsalarını ne de paralarını alabildi.

Kastamonu'da heyelan 30 köy yolunu ulaşıma kapattı!

Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası 30 köyün ilçeyle ulaşımı kesildi. Ovacık köyü Efendiş Kayası mevkisinde meydana gelen heyelanda yaklaşık 30 köyün ilçeyle ulaşımını sağlayan grup yolunda heyelan yaşandı.

Kastamonu’da heyelan köylüleri sokakta bıraktı!

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Yassıkışla Köyü'nde, karların erimesiyle birlikte heyelan meydana geldi. Aralıklarla devam eden heyelan nedeniyle köydeki yaklaşık 20 ev ve ahırlar boşaltıldı.

Gerede'de otopark sorunu çözülüyor!

Gerede'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu çözüme kavuşuyor. Otopark sorununun çözümü geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Zafer Mahallesi tapu sorunu!

Soma Olay Gazetesi köşe yazarı Sercan Okur bugün köşesinde " Zafer Mahallesi tapu sorunu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...

Sapanca'da heyelan yüzünden 5 yıldızlı otelin inşaatı yıkılıyor!

Yılbaşından bu yana etkili olarak yağan kar ve yağmurların toprağı gevşetmesi sonucu, Sapanca'da Bobadayı mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelan, 5 yıldızlı otelin temeline ve bazı evlere de zarar verdi.

Manisa'nın altyapı sorunu çözülüyor!

MASKİ altyapı sorunlarını çözmek için ilk adımı attı. Manisa Merkeziyle birlikte, 17 ilçeyi kapsayan çalışmalar sayesinde içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sorunu yaşayan mahallelerin rahat bir nefes alacağı belirtildi

İmar sorunu çözülen Torbalı hedef büyüttü!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Pancar - Yazıbaşı ve Subaşı sanayi bölgelerinde yaklaşık 10 yıldır süren imar sorunu çözülünce, kentin hedeflerini büyüttüğünü söyledi.

Şebinkarahisar heyelan sorunu Haberi

Şebinkarahisar heyelan sorunu

Jeolojik yapısı nedeniyle zemini sağlam olmayan Şebinkarahisar ilçesinde yaşanan heyelanlar, büyük tehdit oluşturuyor. Özellikle Avutmuş Mahallesi ve çevresinde etkili olan heyelanlar nedeniyle onlarca ev yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kanalıyla heyelanlı sahalarda yaşayanlar için yaptırılan afet konutlarına rağmen vatandaşlar adeta ölümü göze alarak evlerinden ayrılmıyor. 

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Avutmuş ve Kiirkiit mahallelerinde ciddi heyelanların yaşandığını belirtti. 

Yılancı, belediye ile AFAD'ın ortak çalışmaları sonucu, heyelanlı bölgelerde yaşayanlar için konut yapılarak tahsislerinin gerçekleştirildiğini kaydederek, "Halen 20 konutun yapımı devam ediyor. 56 konutun yapımı için de altyapı çalışmaları sürüyor" dedi. 

Heyelanlara rağmen vatandaşların evlerini boşaltmadığını ve buralarda yaşamaya devam ettiklerini söyleyen Yılancı, şöyle konuştu: "Belediye olarak heyelanlı bölgelerde yaşayan insanlarımızı yakından takip...