01 / 05 / 2024

seçimler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor

seçimler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, gayrimenkul piyasasında bir belirsizlik olduğunu, bu belirsizliğin seçimlerden sonra ortadan kalkacağını umut ettiğini söyledi.

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Seçkinler Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçkinler Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Bedran Akgül ve Ramazan Perihan ortaklığında kuruldu.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

2022'de emlak piyasasını neler bekliyor?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı, emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, 2022'de emlak piyasasını nelerin beklediğine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte İsa Demir'in o yazısı...

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Gayrimenkul Piyasası Araştırması 2020 Pazarlık Marjı toplantısı 8 Aralık'ta!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. (İGD), “Gayrimenkul Piyasası Araştırması 2020- Pazarlık Marjı” adıyla İstanbul gayrimenkul piyasasına dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını online bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak. 

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Fiyatlar arttı!

Gayrimenkul piyasası konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle hareketlendi. Gayrimenkul yatırımcılarına göre önümüzdeki dönemde piyasa canlanacak. 2021'de talep ve maliyetlerin artmasıyla konut satış fiyatları yükselecek.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Kocaeli Şehir Hastanesi gayrimenkul piyasasını etkileyecek!

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatında hastanenin devasa görüntüsü ortaya çıkmaya başladı. Hastane 368 dönüm üzerine toplam bin 180 yatak kapasiteli olarak inşa ediliyor. Vatandaşlar hastane tamamlandığında çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

seçimler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor Haberi

seçimler gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor

DÖVİZ kurlarındaki hareketlilik ve seçim öncesi durgunluk emlak piyasasını son günlerde olumsuz yönde etkiliyor. Piyasadaki belirsizlik nedeniyle zorunlu olmadıkça konut alım satımı gerçekleşmediğini ifade eden Oral, "Satıcılar mevcut fiyatlarda direniyor. Konut yatırımcısı ise fiyatların düşeceği beklentisine girdiği için alım satım gerçekleşmiyor. Konut piyasasında yaşanan belirsizlik ve durgunluğun bir başka nedeni ise seçim öncesi bir zamanda olmamızdır. Seçimler sonrası yatırımcının geleceği daha net görebileceğini, piyasanın yeniden hareketlenebileceğini tahmin ediyorum. Bu dönemde piyasalar inişe geçecektir. 


Bu da önemli bir alım fırsatı yaratıyor. Parasını faiz ve dövizde kısa vadeli değerlendirmek yerine gayrimenkul yatırımlarında değerlendirenlerin daha kazançlı çıkacağını öngörüyoruz" dedi. 


YATIRIMCI EMLAĞA YÖNELMİYOR 

7 Haziran'dan bu yana, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşandığına dikkat çeken Oral, "Şu anda piyasa tıkanık. 2014 yılına göre...