04 / 05 / 2024

Şehir merkezinde kentsel dönüşüm

Şehir merkezinde kentsel dönüşüm

İnşaat sektöründe KDV ve lokasyon avantajını kullanmak isteyen şirketler, şehir merkezinde kentsel dönüşüme yönelik önemli projeler oluşturmak için kolları sıvadı. Markalı konut, dümeni kentsel dönüşüme kırdı...

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Diyarbakır Yenişehir'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Şehir merkezinde kentsel dönüşüm Haberi

Şehir merkezinde kentsel dönüşüm

KDV ve lokasyon avantajını kullanmak isteyen şirketler, şehir merkezinde kentsel dönüşüme yönelik önemli projeler oluşturmak için kolları sıvadı.


İnşaat sektörü 2014 yılına 17 Aralık operasyonunun yarattığı moral bozukluğuyla girdi. Siyasetteki yüksek tansiyon, dövizin nabzındaki belirsizlik, faizlerdeki yükseliş, inşaat maliyetlerinin artması, yabancıların bekle-gör dönemine girmesi sektörü daha yılın başında yordu. Gayrimenkul dünyası önünü görebilmek için 30 Mart yerel seçimlerine kilitlenmiş durumda. 



Avantajları yüksek 


1 Ocak 2013 tarihinden itibaren alman konut ruhsatlı projelerde yüzde 18 KDV uygulanması nedeniyle gözünü kentsel dönüşüm projelerine diken inşaat şirketleri, yüzde 1 KDV avantajı ve şehir merkezlerindeki yüksek gelir potansiyelini değerlendirmeye çalışıyor. 


Fikirtepe'de toplam 22 adadan oluşan dört ayrı imar adasında proje gerçekleştirmeyi planlayan Teknik Yapı ise 55 bin metrekarelik bir alanda toplam 555 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirmeyi planlıyor. Teknik...