30 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini meclis gündemine taşıdı. Yokuş, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Şeker fabrikası acil personel arıyor! KPSS şartı aranmıyor! Hemen başvurun yarın işe başlayın!

Şeker fabrikalarının personel alımlarını bekleyenlere müjde. Alımlar başladı. İşte istenilen şartlar!

Özelleştirme İdaresi'nden şok adım! 5 ildeki 11 gayrimenkulün satışı onaylandı!

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. İşte ÖİB tarafındans atışı yapılan o gayrimenkullerle ilgili merak edilenler...

Özelleştirme İdaresi'nden flaş satış! Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla’daki araziler 48 ay taksitle satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla’da aralarında denize sıfır gayrimenkullerin yer aldığı toplamda 18 adet parseli satışa sunuyor. İşte ayrıntılar...

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Özelleştirme ihalesinde 4 gayrimenkule gelen teklif dudak uçuklattı!

Ankara ve İzmir'de yer alan toplamda 4 taşınmazın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde 360,1 milyon TL'lik teklif yapıldı. İşte kalem kalem o teklifler

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci Haberi

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Şeker fabrikalarının özelleştirme süreciyle ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yokuş sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yokuş önergesinde "Şeker fabrikalarının satılmasının ardından, ihale şartnamesine uyulmadığı aynı zamanda yapılan bu özelleştirmeler sonrasında pancar üreticilerinin mağdur edildiği, kamuoyuna yansımıştır. " diyerek bu bilgiler doğrultusunda 4 soru sordu.

Yokuş'un soruları

1- İhale usulü ile satılan şeker fabrikalarının, ihale şartnamesine uygun devrileri yapılmış mıdır?

2- Bazı fabrikalarla ilgili olarak, ihale şartnamesinin ihlal edilerek, devir teslim süreçlerinin uzatıldığı doğru mudur?

3- Yine bazı fabrikaların ihalesini alan firmaların, ihale şartnamesine uygun olmayacak şekilde, fabrikaların üçüncü kişilere devredilmesi hususunun gerçeklik payı var mıdır?

4- Özel sektöre satılan birçok şeker fabrikasının, çiftçinin ürettiği pancarı teslim alma ve ücretini ödemede ihale...